dissabte, 1 de maig del 2010

Moussaka dolça de cireres


La cirera és el principal conreu de Miravet (Ribera d'Ebre), amb més de 300 varietats i amb una producció del 40% de tota Catalunya. Molta part d'aquesta producció s'exporta a Europa on és altament valorada.
Per això, des de l'any 1996 Miravet celebra cada tercer diumenge de Juny la Festa de la Cirera, durant un dia, la cirera es converteix en la protagonista d’una festa gastronòmica.

Va ser a Miravet on em vaig comprar el llibre Bojos per la cirera amb receptes del cuiner Gerard Solís del Restaurant El Racó, de Sant Climent de Llobregat, on també es produeix una gran varietat de cireres i la gastronomia local, igual que a Miravet, gira en part al voltant d'aquesta fruita.

D'aquest llibre he extret aquesta recepta que he trobat tant original que no m'he pogut estar de provar.
Com que encara no he pogut aconseguir cireres, he fet la recepta amb cireres congelades de l'any passat. Donat que cal triturar-les per elavorar aquest postre, el resultat és prou aconseguit.
Val a dir. que les tres capes no m'han quedat del tot definides, la propera vegada segur que em queda millor!
Us escric literalment la recepta del llibre:
 
Ingredients:
Per a la melmelada d'albergínia:
500 gr d'albergínia
300 gr de sucre
Suc de 1/2 llimona

Per a les cireres a l'Armanyac:
500 gr de polpa de cirera
200 cl d'Armanyac

Crema d'arròs amb llet:
50 gr d'arròs
500 cl de llet
1/2 branca de canyella
50 gr de sucre
pell de 1/2 llimona

Preparació:
Per la melmelada d'albergínia:
Trinxem l'albergínia a daus petits, els posem al foc amb el sucre i el suc de llimona. Ho coem una hora aproximadament sense deixar de remenar i amb el foc fluix. Un cop cuit ho refredem i ho reservem.

Per les cireres a l'Armanyac:
Tritureu la polpa de la cirera amb l'Armanyac i poseu-les en un recipient al congelador. Reserveu-ho.

La crema d'arròs amb llet:
Poseu a bullir la llet amb la canyella, la pell de la llimona i el sucre, quan arrenqui el bull afegiu l'arròs i deixeu coure uns 20 minuts.
Passat aquest temps ho retireu del foc, traieu la canyella i la pell de llimona, ho tritureu i ho reserveu.

Muntatge:
En un recipient de vidre, perquè es vegin les capes, poseu una capa de melmelada d'albergínia, una capa de cireres a l'Armanyac _si ho rasqueu us quedarà un granissat_ i al damunt una capa d'arròs amb llet. Ho podeu cremar una mica amb sucre com si fos una crema

A l'hora de menjar-ho us recomano que amb la cullera agafeu una mica de cada capa, de baix a dalt. D'aquesta manera gaudireu d'una barreja de gustosi textures molt interessants.

3 comentaris:

mercè ha dit...

Sorprenent!,la melmelada d'albergínia ha de ser boníssima i les tres capes t'han quedat molt bé.Per cert, molt ben explicat!A reveure!

Gemma ha dit...

Ei!!!!!!!! Jo vaig fer una recepta molt semblant que vaig llegir a la revsita CUINA, però amb maduixes enlloc de cireres. A casa ens va sorprendre molt la combinació i ens va agradar molt´sisim.

La cuina vermella ha dit...

Hola què tal!! Quina melmelada tan bona, l'altre dia en un restaurant ens en van donar, de melmelada d'albergínia i vam alucinar. Molts petons, guapa.