dimecres, 16 de març de 2011

Pastís de xocolata Express o Pastís de xocolata en 15 minuts




Avui el Martí fa 5 anys! Qui ho havia de dir! un nen que va néixer abans d'hora i molt petitó.
No tenia massa temps de cuinar i he recordat un pastís que solia fer quan estudiava la carrera: Està llest en 15 minuts!
Recordo que amb unes companyes anàvem al Montseny quan teníem exàmens finals i ens tancàvem a estudiar sense sortir de casa. Fèiem cafeteres i com a bones estudiants ens menjàvem per berenar un patís de xocolata energètic que era una veritable bomba! No sé si va ser les hores d'estudi o aquell sucre que alimentava les nostres neurones, però vem aprovar totes! Des d'aleshores no l'havia tornat a fer.
No recordava la recepta, la tenia apuntada a algun paper que no se sap on va anar a parar (en aquells temps no existien els blocs de cuina!) i me l'he mig inventada, però el resultat ha estat genial! He utilitzat una xocolata "selvàtica" de les que em van donar el Josu i el Xavi que vaig fer servir per a fer el pastís de mousse de taronja amb xocolata.

El Martí ha portat pels nens i nenes de la classe les galetes fetes a casa de cada aniversari dels meus fills. Aquest any estrelles de xocolata i galeta de Bob esponja fetes amb glassa de sucre. Un dia ple d'emocions!


Ingredients:
3 ous
200gr de xocolata negra de molt bona qualitat
75gr de mantega
100gr de sucre
1 cullerada de llevat

Preparació:
A un cassó posem la mantega el sucre i la xocolata a trossos i ho fonem a foc molt lent remenant de tant en tant perquè no se'ns cremi. Quan estan tots els ingredients incorporats ho retirem del foc i hi afegim els rovells batuts i el llevat. Mentrestant muntem les clares a punt de neu i amb una espàtula mirant que no se'ns baixin ho barregem amb la mescla de la xocolata.
Ho posem a un motlle de silicona i ho coem al microones a baixa potència (uns 400-500W) durant 8-10 minuts.
Bon profit!

13 comentaris:

mercè ha dit...

Primer de tot moltíssimes felicitats!, uns nens guapíssims!. Segon: aquest pastís crec que jo també n'havia fet una versió semblant però no sé on és la recepta així que em va de perles!. Tercer: quina guapada de galetes!, les meves també fan galetes pels amics del cole quan fan anys,és un dels millors presents que es poden oferir!Una abraçada,

Marta ha dit...

Gràcies Mercè, què t'haig de dir jo que soc sa mare? :)
Recuperar el gust d'aquest pastís m'ha transportat als 20 anys! quants records! M'alegra que puguis recuperar la recepta! Una abraçada!

La cuina de l'Eri ha dit...

No hi ha res més maco que la cara d'un nen feliç.. i en aquesta foto hi ha dues! Enhorabona. No coneixia aquesta recepta, així que apuntada queda! Ah! i les galetes són una cucada! Petons

Montse ha dit...

Té una pinta boníssima i a més sembla fàcil de fer! Però no porta farina? M´ha semblat que no hi era en el ingredients.

a peu coix ha dit...

Es veu un pa de pessic molt flonjo. Segur que va ser un aniversari molt feliç.
Debia estar bo aquest Bob esponja, els hi debia encantar

Marta ha dit...

Hola Montse, doncs no, no porta farina. Si ets amant de la xocolata, prova de fer-lo que t'agradarà. :)

Anònim ha dit...

Hola Marta !!

sóc una de las alumnes de l'Olivar Gran de Figueres i de les que estic al taller de cuina. Mirant la teva página web he vist el pastis de xocolata té molt bona pinta.I sembla molt facil de fer.
Adeu.
Maite
Un peto.

Anònim ha dit...

Hola Marta
soc una alumne de l'Oliva Gran de
Figueres. M'agrada el pastis de xocolata.
Adeu
Kathia

Albota ha dit...

Doncs em sembla una meravella que un pastís tan xocolater ir esultón com aquest es faci en un moment. Amb els gerds ha de quedar boníssim!

Helena ha dit...

uummmmmm.. què bona pinta!!! doncs m'apunto la recepta, ja que dintre de poc és l'aniversari de ma mare i li encantarà!! =)
moltes gràcies!! Helena

http://elraconetdelamevacuina.blogspot.com

Marta ha dit...

Gràcies a tots!
La cuina de l'Eri tens raó, fan cara de feliços, oi?
Helena, és un pastís ideal per addictes a la xocolata
Albota, fruits vermells+xocolata =èxit assegurat!

Anna ha dit...

Hola marta!
Gràcies per passar-te per la meva cuina. Aquests pastís tan ràpid i amb tanta xocolata ha de ser un perill...
Petons
Anna

Montse ha dit...

Moltes gràcies Marta!! El probaré segur. Mira, demà mateix. ;)