diumenge, 7 de febrer del 2010

Tallers de cuina per a nens i adolescents

Aquest dissabte el Pau va tornar al taller de cuina per a nens, la recepta: Plum Cake. Aquest cop van venir de TV3 per fer un reportatge al Telenotícies sobre l'Aula gastronòmica de la Boqueria. S'ha emès aquest migdia. Us poso el link perquè veieu lo guapos que estan els nens amb el seu davantal. Han experimentat el gust de les carxofes al forn. A uns els ha agradat força, a d'altres, com el Pau, no tant. El més important és que s'ho han passat d'allò més bé. Molt recomenable per a tots aquells que teniu fills, i sinó, mireu el vídeo.
Vídeo Taller de cuina de la Boqueria

La recepta: Plum Cake

Ingredients: (per un motllo de 24 cm x 11 cm)
250 gr Mantega
250 gr de sucre
250 gr de farina
1 sobre de llevat
75 gr de panses de corin
50 gr de nous
1 copa de conyac (optatiu)
4 ous

Preparació:
Desfer la mantega al microones fins que quedi líquida. A un bol amb conyac posem les panses i les nous. Agafar un motlle rectangular i amb un pinzell pintem la base i les parets del motlle amb la mantega fosa. Després el folrem amb paper sulfuritzat.
A un bol gran, batem amb el batedor de barilles els ous i el sucre fins que la barreja quedi d'un color blanquinós i agafi cos. Afegim la farina de mica en mica remenant amb el batedor de barilles. Ha de quedar ben lligat, com una maionesa espessa.
Hi afegim la mantega fosa procurant que no caigui el líquid blanc que queda al fons del pot de mantega. Seguidament hi afegim el conyac sense que caiguin a dins les panses i les nous.
Arrebossem les panses amb farina. Posem tota la massa a dins del motllo amb l'ajut d'una espatula. Després hi afegim les panses i les nous procurant que quedin una mica cobertes de massa.
Coure el pastís al forn a 170º durant 40 minuts.
És molt important no obrir la porta del forn a mitja cocció ja que no deixariem que el pastís pugés de volum.
Bon profit!