dimarts, 9 de febrer de 2010

Pa amb flocs de 5 cereals

Ingredients:
250 ml d'aigua de Vichi
1 cullerada de cafè de sal
1 cullerada d'oli
1 cullerada de mel
5 sobres dobles de gasosa
350 gr de farina integral
150 gr de farina de força
10 gr de llevat fresc
1 got petit de flocs de 5 cereals (avena, civada, sègol, blat de moro i blat integral)


Preparació:
Posar els ingredients a la panificadora excepte els 5 cereals i per l'ordre en què estan descrits Programar per amassat i llevat.
Un cop feta la massa, es treu de la panificadora i es s'amassa una mica amb les mans. Se li dona forma ovalada i es deixa llevar per segon cop fins que dobli el seu volum. Duran la segona llevada, es va mullant amb aigua amb un polvoritzador. Un cop ha llevat, l'espolsem per sobre amb farina i se li fan uns talls amb un ganivet afilat.
El posem al forn prèviament escalfat al màxim i un recipient amb aigua a la base del forn per mantenir la humitat. Al cap de 15 minuts, abaixem el forn a 180º. Durant la cocció l'anem polvoritzant amb aigua.
Bon profit!