diumenge, 7 de febrer del 2010

Pollastre Teriyaki amb Tempura de verdures


La salsa és una salsa japonesa que s'obté de la mescla de mirin (que és un vi d'arròs japonès), sucre, salsa de soja i sake. La salsa Teriyaki es pot trobar ja preparada i envasada als establiments que tenen productes asiàtics. Té un gust lleugerament dolç i es pot utilitzar tant per peixos com amb carns.
Jo la vaig comprar la que veieu a la foto, ja preparada, a una botiga del meu barri especialitzada en productes exòtics.


Ingredients:
1 pit de pollastre gran (han de sortir 2 o 3 broixetes per persona)
Salsa Teriyaki
llavors de sèsam torrades
oli
sal

Per les verdures:
1 carbassó
1/2 albargínia
1/2 pebrot vermell
4 espàrrecs verds
 
Preparació:
Unes hores abans de preparar el plat, batem la farina amb l'aigua, el rovell d'ou i les clares muntades. Ha de quedar com si fos una crema. Ho posarem a la nevera perquè estigui ben freda.
Tallem les verdures en forma allargada d'un cm quadrat aproximadament. Les posem a un recipient amb aigua i sal i ho deixem a la nevera fins l'hora de cuinar-les.

Enfilem el pollastre als pals de broixeta. Posem la salsa Teriyaki a un recipient pla i hi posem les broixetes durant 30 minuts.
Transcorregut aquest temps, posem una paella al foc amb oli, i quan sigui ben calent hi fregim les broixetes fins que quedin daurades.  Un cop cuites, les remullem de nou amb salsa Teriyaki i les arrebossem amb les llavors de sèsam.
Arrebossem les verdures amb la crema de farina i ou ben freda i les fregim  a ser possible a la fregidora.
Emplatem el pollastre acompanyat de les verdures i salsa de soja.
Bon profit!