dissabte, 6 de febrer de 2010

Arròs de bacallà

D'arrossos de bacallà se'n fan de tots tipus. Sovint els trobem fets amb verdures, però a mi, particularment m'agrada l'arròs de bacallà sense res més que un sofregit senzill i el bacallà. Així el gust del bacallà és més intens.


Ingredients:(per 6 persones)
200 gr de bacallà salat esqueixat 
2 cebes
Una tassa de cafè d'arròs per persona + una
Oli s'oliva
2 cullerades de suc de tomàquet
1 litre de fumet de peix suau o 1 litre d'aigua mineral

Preparació:
Posem el bacallà en remull i li canviem l'aigua un  parell de cops. Convé no dessalar-lo gaire ja que a l'arròs no hi posarem sal. Un cop dessalat, el triturem amb la picadora.
A una cassola hi posem un bon raig d'oli d'oliva i la posem al foc perquè s'escalfi. Mentrestant pelem i piquem les cebes ben fines i les sofregim a la cassola juntament amb el tomàquet durant uns minuts. Quan comença a enrossir hi afegim el bacallà i després de donar un parell de voltes hi posarem l'arròs i anirem remenant fins que enrosseixi.
Mentre haurem escalfat el fumet de peix. Si no en teniu, també es pot fer amb aigua mineral. Cobrirem l'arròs i un cop arrenqui el bull, baixarem el foc i el deixarem coure sense tapar durant uns 20 minuts.
Bon profit!