dimarts, 9 de febrer de 2010

Panets de ceba


Aquesta era una recepta pendent. Feia molt de temps que havia comprat la ceba i la tenia arraconada a la cuina. Avui per fi m'he decidit, i haig de dir que tota la casa feia una oloreta boníssima!
Jo els he fet de ceba, però la base dels panets serveix per altres creacions: panets de nous, panets amb llavors d'amapola, panets de pipes. Son una bona elecció si mai tens convidats a sopar: una bona panera amb varietats de panets donen  més categoria a la taula.


Ingredients:
125 ml d'aigua de Vichi
15 gr de mantega pomada
1 cullerada d'oli d'oliva
una cullera de cafè de sal
4 sobres de pols per fer gasosa
250 gr de farina de força
10 gre de llevat fresc
15 gr de ceba deshidratada

Preparació:
Posar tots els ingredients menys la ceba, a la panificadora per l'ordre en què estan escrits. Programar per amassat i llevat. Quan soni el senyal acústic, afegir la ceba.
Un cop ha acabat el programa, traiem la massa del recipient i l'amassem amb les mans. Fem petites porcions i li donem la forma de bola. Posarem els panets a la safata del forn sobre un paper sulfurat. Els tapem amb paper film de cuina i els deixem a un lloc càlid, sense corrents d'aire. Dins el forn és un bon lloc.
Deixem llevar els panets durant una hora aproximadament. Han de doblar el seu volum.
Escalfem el forn a 250º amb el ventilador. Enfornem els panets durant uns 20 minuts.
Bon profit!

1 comentari:

Elisa ha dit...

Els he provat i aon BONÍSSIMS!!!!!!