diumenge, 14 de febrer del 2010

Massini

Aquest cap de setmana ha estat una marató de celebracions. Ahir vem celebrar l'aniversari del meu pare. Tot i que és avui, vem anar tots al Montseny a celebrar-ho. També va ser la presentació oficial del Pere Lluís.
Vaig decidir fer un massini, que a casa ens agrada molt. Va quedar molt bo, però el defecte va ser que com el tenia al congelador des del dia abans, no el vaig treure amb prou temps perquè es desfés. Tot i així, i malgrat que és un pastís bastant elaborat, el repetiré un altre dia, doncs el gust és boníssim.
Diumenge més celebracions: l'aniversari de la meva sogra que els va fer el dia 9. Penjo la recepta tot seguit.


Ingredients:
  • Pel pa de pessic:
4 ous4 rovells d'ou
100 gr de sucre
100 gr de farina
pell de llimona ratllada
  • Per la Gemma:
3 ous
3 rovells d'ou
Sucre (el mateix pes que els ous amb closca)
Gotes de llimona
  • Per l'almívar:
100 ml d'aigua
100 gr de sucre
gotes de suc de llimona
un rajolí de Cointreau
  • Per la Nata:
500 ml de nata líquida per muntar
Sucre llustre
1 làmina de gelatina
  • Per la Trufa:
500 ml de nata líquida per muntar
Sucre llustre
125 gr de xocolata per fondre
1 làmina de gelatina

  • Per decorar:
Crocant d'ametlla
xocolata per fondre
Preparació:
  • Pa de pessic:
Batre els rovells d'ou amb la pell de llimona i el sucre fins que quedi una crema clara i augmenti de volum.
Batre les clares a punt de neu i barrejar-ho amb els rovells i la farina, remenant a poc a poc perquè no baixin les clares.
Untar un motlle amb mantega i afegir-hi la pasta de pa de pessic i coure al forn a 180º durant uns 30 minuts.
Deixar refredar tot un dia.

  • Gemma:
Batre els ous i els rovells amb el sucre i el suc de llimona i posar-ho a un cassó a foc baix sense deixar de remenar. Quan comenci a bullir, retirem del foc i seguim remenant perquè es refredi.

  • Almívar:
Coure tots e dels ingredients a un cassó a foc viu durant 5 minuts. Passat aquest temps, retirar del foc i deixar que es refredi del tot i espesseixi.

  • Nata
Posar la gelatina en remull. Quan està ben desfeta, posar la nata líquida amb unes gotes de llimona, la gelatina i sucre al gust i  muntar-la amb les varilles. Un cop muntada, posar-la a la nevera perquè sigui ben freda quan muntem el pastís.

  • Trufa
Desfer la xocolata al microones a baixa potència. Posar la gelatina en remull. Quan està ben desfeta, posar la nata líquida amb unes gotes de llimona, la gelatina i sucre al gust i  batre-la amb les varilles. Quan comença a agafar cos, afegir la xocolata i seguir batent fins que quedi la trufa muntada. Posar-la a la nevera perquè sigui ben freda quan muntem el pastís.
Muntar el pastís:
Tallar el pa de pessic pel mig en dues meitats. Amb un pinzell, el pintem amb l'almívar i el cobrim amb la nata. Posem el pastís uns minuts al congelador perquè qualli.
Passats uns minuts, el traiem del congelador i el cobrim amb la trufa. El tornem a posar al congelador perquè qualli.
Passats uns minuts, el traiem del congelador i el cobrim amb l'altre meitat del pa de pessic pintada amb almívar. Ho posem al congelador uns minuts. Passat aquest temps, pintem les bores amb almívar i l'arrebossem amb el crocant d'ametlla.
Cobrim per sobre amb la gemma que ha d'estar ben freda que no regalimi per les bores. Cremem amb el soplet i el deixem a la nevera fins l'hora de servir.
Bon profit!

1 comentari:

SUSANNA ha dit...

Hola guapa tu

m´encanta aquest pastís, anoto la teva proposta, la formula que tinc jo es una mica diferent i probaré la teva...segur que va ser tot un exit, Felitacions

mil petonets Susanna