dissabte, 6 de febrer del 2010

Pa rodó molt esponjós


Avui he provat un nou ingredient per fer el Pa, i ha estat tot un decobriment. Tot i que he fet els mateixos passos que sempre i hi he posat els mateixos ingredients, el Pa ha quedat més esponjós que mai.
Doncs bé, aquest ingredient no és un altre que els sobrets per fer gasosa que es poden trobar als supermercats. Jo he fet servir la que veieu a la foto, però hi ha altres marques.

He fet servir també aigua de Vichi, tal i com vaig fer la última vegada.
La veritat és que la foto no fa justícia a aquest pa. A veure si us animeu.
Ingredients:
250 ml d'aigua de Vichi
1 cullerada de cafè de sal
1 cullerada d'oli
1 cullerada de mel
5 sobres dobles de gasosa
450 gr de farina de força (alt contingut en proteïnes)
10 gr de llevat fresc

Preparació:
Posar els ingredients a la panificadora per l'ordre en què estan descrits. Programar per amassat i llevat.
Un cop feta la massa, es treu de la panificadora i es s'amassa una mica amb les mans. Se li dona forma de bola i es deixa llevar per segon cop fins que dobli el seu volum. Duran la segona llevada, es va mullant amb aigua amb un pulveritzador. Un cop ha llevat, l'espolsem per sobre amb farina i se li fan uns talls amb un ganivet afilat.
El posem al forn previament escalfat al màxim i un recipient amb aigua a la base del forn per mantenir la humitat. Al cap de 15 minuts, abaixem el forn a 180º. Durant la cocció l'anem pulveritzant amb aigua.
Bon profit!