dijous, 4 de febrer del 2010

Pa de motllo Integral amb aigua de Vichi

Qui diu que a l'hora de fer pa, el tipus i la qualitat de l'aigua no son importants?
Avui he decidit fer el pa amb aigua de Vichi. Si, si, l'aigua amb gas de tota la vida! i he descobert que el pa té una molla més esponjosa i no tant tupida. Crec que d'ara endavant, incorporaré aquesta aigua a tots els pans.
Jo, quan faig aquests pans de motlle, els tallo a llesques i el congelo. Així cada dia trec del congelador el que necessito. Tant torrat com sense torrar, està molt bò, i el més important és que està fet amb ingredients naturals i sans.
Apa! aquí us penjo la recepta, a veure si us animeu.


Ingredients:
250 ml d'aigua amb gas (vichi)
1 cullerada sopera d'oli d'oliva
1 cullerada de les de cafè de sal
1 cullerada sopera de mel
350 gr de farina Integral (si es d'agricultura ecològica, millor)
70 gr de farina d'espelta
15 gr de llevat

Preparació:
Posar tots els ingredients a la panificadora per l'ordre que estan escrits. Programar per amassat, llevat i cocció. I ja està! amb tres horetes i mitja un pa integral sa i esponjós.
Bon profit!