diumenge, 31 de gener del 2010

Pastís de mató i codony

Sempre que prenc la decisió de fer un dels pastissos de La cuina de casa, el resultat és el mateix: èxit assegurat!
Aquest dissabte teníem un dinar al Montseny i volia portar un pastís que incorporés productes de la terra.
La elecció va ser molt encertada, i el resultat espectacular.
Us confessaré un secret, vaig oblidar-me un ingredient de la recepta original: la mantega, i em va quedar molt bo igualment.
Ingredients:
400 gr de mató
400 gr de codony
6 làmines de pasta filo
Un pot de llet condensada (aproximadament 400gr)
50 gr de mantega
La pell d'una llimona ratllada
3 ous
3 rovells d'ou
Canyella en pols
Sucre en pols
Un grapat d'ametlles filetejades i lleugerament torrades per decorar.

Preparació:
Untem un motlle de 24cm de diàmetre amb mantega. Hi disposem les capes de pasta filo de manera que cobreixin totes les parets del motlle i deixant que pengin per fora. Cada capa es pinta amb mantega fosa i s'espolsa amb canyella. Triturem el codony i el repartim per la base del motlle.
A un bol posem els ous i els batem bé. Hi anem afegint la resta d'ingredients i quan està ben batut ho incorporem al motlle.
Posar el pastís al forn a 180º durant una hora i deixar refredar. Amb les mans trenquem els excedents de pasta filo i es reparteixen per sobre el pastís. L'espolsem per sobre amb sucre i canyella en pols i hi posem les ametlles filetejades.
Bon profit!