diumenge, 14 de febrer del 2010

Barquetes de pasta de full amb fruites

Avui hem celebrat l'aniversari de la meva sogra. Com que hem anat a dinar fora, no he volgut fer un pastís que atipés massa. He optat per la pasta de full amb fruita, així és més refrescant.
Com que m'ha sobrat una mica de pasta de full, he fet un altre pastisset amb xocolata i ametlla. Estava deliciós. El proper dia que faci aquesta recepta, faré meitat i meitat, ja que aquesta segona versió ha tingut també molt èxit.

Ingredients:
3 làmines de pasta de full (uns 350 gr)
200 gr de maduixes
2 Kiwis
2 plàtans
1 ou

Per la crema pastissera:
1 litre de llet
3 ous
3 rovells d'ou
200 gr de sucre
4 cullerades de postre de Maizena
Pell d'una llimona
1 branca de canyella

Per l'almívar:
100 ml d'aigua
100 gr de sucre
gotes de suc de llimona
un rajolí de Cointreau

Preparació:
Preparem un almívar posant tots els ingredients a un cassó a foc viu durant 5 minuts. Passat aquest temps, retirar del foc i deixar que es refredi del tot i espesseixi.
Posar un cassó al foc amb la llet, la llimona i la canyella. Mentre s'escalfa, batem els ous, els rovells la Maizena i el sucre fins que quedi espumós. Ho afegim a la llet i no deixem de remenar fins que espesseixi. Ho deixem refredar del tot.
Estirem la pasta de full amb el corró i li donem forma de rectangle.Tallem unes tires d'un cm d'ample i les enganxem amb aigua al voltant del rectangle per formar les bores. Punxem amb una forquilla la base del rectangle perquè no s'infli al forn.
Pintem la pasta de full amb ou batut i ho enfornem durant 15 minuts a 180º.
Mentrestant, tallem la fruita a làmines.
Quan la pasta de full està feta i del tot freda, hi posem la crema pastissera amb la mànega pastissera formant espirals. Sobre la crema, posem la fruita i ho pintem amb l'almívar. Ho deixarem refredar a la nevera fins a l'hora de servir.

Versió xocolata i ametlla:

Fer la pasta de full com he explicat abans. Substituir la crema per crema de xocolata tipus Nutella. Cobrir amb ametlla torrada filetejada i espolsar amb sucre en pols.
Bon profit!