diumenge, 7 de febrer de 2010

Crema de galeres


Ingredients:
500 gr de galeres
500 gr de cranc
1/2 fonoll
1 Patata grosssa
1 Ceba
1 got petit de vi blanc
Oli d'oliva
Sal
Grans d'anís

Preparació:
Posar una olla grossa al foc amb oli d'oliva i quan sigui ben calent hi sofregim la ceba tallada a trossos i el fonoll tallat.
A una paella amb oli ben calent, fregim les galeres i els crancs i els incorporem a l'olla. Hi afegim el got de vi blanc i la patata i ho cobrim amb aigua. Més o menys ha de quedar la mateixa quantitat de sofregit que d'aigua.
Ho deixem bollir durant uns 40 minuts.
Transcorregut aquest temps, apaguem el foc i deixem que es refredi una mica.
Colem el caldo i deixem a la olla la resta de marisc deixant una mica de caldo per poder-ho triturar.
Triturem les galeres, els crancs i les verdures amb el turmix i ho colem amb el colador xinès.
Posem la crema al foc i hi afegim els granets d'anís.
Servim la crema ben calenta i decorada amb unes gotes d'oli d'oliva per sobre.
Bon profit!