diumenge, 31 de gener del 2010

Empanades de pollastre

 
Ingredients:
Per la massa:
375 gr de farina
100 gr de llard
una cullerada de les de cafè de sal
100 ml d'aigua
Si no es vol fer la massa es poden comprar al supermercat els discos de massa per fer empanades- Surtren molt bé i t'estalvies feina.
Pel farcit:
1/4 de pollastre cuit (pollastre que hagi sobrat com pollastre a l'ast o rostit)
1 ceba mitjana
1 porro
25 gr de xoriço picant
1/2 pebrot escalivat o dos pebrots del piquillo cuits
Un rajolí de vi blanc
Oli
1 ou batut

Preparació:
Barrejar els ingredients de la massa i treballar-la bé. Un cop formada mirant que no se'ns enganxi a les mans, formem una bola i la deixem reposar una 1/2 hora. Un cop passat aquest temps, s'estira amb un corró sobre una superfície enfarinada i es tallen discos d'uns 15 cm de diàmetre.
Picar la ceba i el porro i sofregir a una paella amb oli ben calent. Quan siguin ben rossos hi afegim el pollastre trinxat (no molt petit perquè es noti la seva textura), el xoriço picat i ho deixem coure uns minuts. Després hi afegim el vi blanc i una mica de pebre. Deixem que redueixi una mica i apaguem el foc el tot.
Quan tenim els discos de la massa formats (o els comprats al supermercat) els posem sobre el marbre i els hi posem una cullerada sopera de farcit a cada un. Es tanquen bé doblegant-los per la meitat formant mitges llunes.
Escalfem el forn a 180º. Posem les empanades sobre la safata del forn amb un paper sulfurat i les pintem amb ou batut. Quan siguin rosses les treiem del forn i les podem servir.
Es poden menjar fredes d'un dia per l'altre i estan boníssimes!
Bon profit!