dissabte, 30 de gener del 2010

Pa amb llavors de sèsam


Ingredients:
300 ml d’aigua
250 gr de farina blanca
250 de farina blanca d’espelta
Una cullerada sopera d’oli de sèsam
20 gr de llavors de sèsam torrades
1 cullerada i mitra de sal (cullera de cafè)
15 gr de llevat fresc

Preparació:
Posar l’aigua, la sal, l’oli de sèsam, les dues farines, i el llevat a la màquina de pa per aquest ordre.

Triarem el programa Normal per fer pa estendard. A la meva panificadora és el nº1. Quan la màquina fa el senyal acústic hi incorporem les llavors de sèsam torrat i hi afegim una mica d’aigua o de farina si calgués. És important que la massa quedi una mica enganxosa, és a dir que tingui una bona quantitat d’aigua. Si li posem farina perquè quedi més consistent, el pa serà més tupit i més dur. Com que he volgut fer pa de motlle amb una molla tova i esponjosa, no hi he afegit massa farina.
El deixarem coure a la màquina i quan acabi el programa deixem que es refredi abans de desemmotllar-lo i tallar-lo.
També es pot fer manualment si no es disposa de màquina de fer pa. Si amassem amb les mans el pa, incorporarem les llavors quan la massa comença a agafar consistència.
La massa es deixarà llevar dins un recipient rectangular que pugui anar al forn per obtenir la clàssica forma del pa de motlle. Ficarem el motlle dins el forn apagat i el deixem fins que dobli el seu volum. És important no obrir el forn per evitar corrents d’aire.
La cocció: Transcorregut el temps de llevat, el traiem del forn i escalfem el forn a 175º amb un pot d’aigua a la base del forn perquè mantingui un bon nivell d’humitat.. El coem durant aproximadament 30 o 40 minuts.
Bon profit!