dissabte, 16 de gener del 2010

Ànec amb prunes i pinyons i reducció de moscatell

 
Ingredients (per 4 persones):
4 cuixes d'ànec
1 ceba grossa
1/2 branca de canyella
40 gr de llard
Oli d'oliva
La pell d'una taronja
20 prunes
30 gr de pinyons
50 ml d'anís dolç
250 ml de Moscatell
Una cullera sopera de mel
Una cullera sopera de sucre
500 ml de brou d'au

Preparació:
Salpebrem les cuixes d'ànec per les dues bandes i a una cassola fiquem el llard i una mica d'oli d'oliva i quan és ben calent hi daurem les cuixes d'ànec primer per la part de la pell a foc molt lent. Hi afegim també la ceba tallada a trossos grossos, la canyella, la meitat de l'anís i la pell de taronja.
Ho deixem coure a foc lent durant uns 15 minuts. Passat el temps, traiem les cuixes, les deixem refredar i els h retirem la pell i el greix. A una paella amb una mica d'oli ben calent les marquem pels dos costats fins que siguin ben daurades. Després les tornem a posar a la cassola i hi afegim el brou calent i ho deixem coure durant una hora remenant de tant en tant.
A un cassó hi fiquem la resta de l'anís, el Moscatell, el sucre i les prunes i les escaldem durant uns minuts. Quan hagi passat el temps de cocció de l'ànec hi aboquem les prunes escaldades amb tot el líquid. Hi posem la mel i ho deixem reduir fins que es formi una consistència de caramel.
A una paella daurem els pinyons i els afegim al rostit.
Bon profit!