dimecres, 2 de desembre de 2009

Sípia amb mandonguilles


Ingredients:


3-4 Sípies amb la seva salsa 
Mandonguilles (4-6 per cap depenent de la mida) 
2 cebes grans

Oli d'oliva
Uns quants pèsols 
Una copeta de vi blan o xerès
Sal

Per la picada:

Avellanes 
Ametlles 
Pinyons
Xocolata 70% cacao


Preparació:
Preparació de les mandonguilles:
Us aconsello que compreu les congelades de la sirena que estan boníssimes i només s'han de fregir directament congelades.

Si les voleu fer:
50% carn de porc picada
50% carn de vedella picada
Ho barregem tot amb rovell d'ou, all i julivert picat, farina de galeta, sal i pebre.
Després fem boletes i les enfarinem
Després les fregim


Posar en una cassola amb l'oli fred, la sípia tallada a trossets i posar-ho al foc.
Quan s'ha begut una mica l'aigua hi afegim ceba triturada tipus puré i ho deixem coure a foc molt lent.
Quan la ceba és ben tova hi afegim uns tomàquets sencers pelats (poden ser de pot), i una picada que porta: la salsa de la sípia, avellanes, ametlles, pinyons i un trocet de xocolata 70% cacao.
Ho remenem bé i hi afegim els pèsols directament congelats i aigua calenta amb una pastilla d'avecrem ratllada.
Quan els pèsols són gairebé cuits (qüestió d'anar-los provant), hi afegim les mandonguilles prèviament fregides juntament amb una mica de vi blanc o xerès.
Deixem fer xup xup i ja està.
 
Bon profit!