diumenge, 3 d’abril del 2011

Pollastre al forn amb patata i poma


Aquesta recepta forma part del menú habitual de la setmana a casa nostra. De fet, avui com que teníem una celebració d'aniversari amb la classe del meu fill petit, he deixat aquest plat preparat perquè sabia que arribaríem tard.
Potser mai l'hauria posada al bloc, per ser una recepta del "dia a dia", però avui, parlant amb les mares de P4 sobre el bloc i el pastís de xocolata express, em comentaven que hauria de posar més receptes ràpides com aquesta o
receptes fàcils i per nens.
Per tant, aquí està una recepta de pollastre al forn que he après de la meva mare i que en menjo des de que era petita. No és que sigui molt ràpida, però com que es fa al forn, no dona gens de feina a més de ser una forma de cocció neta i molt saludable.
Nota: amb aquesta recepta inauguraré, a petició d'algunes, una nova etiqueta de Recepta fàcil :)
Ingredients:
1 pollastre tallat a octaus
2 o 3 patates grosses
2 pomes golden (grogues)
1 ceba grossa
1/2 got d'aigua
1/2 got de vi blanc
oli, sal i pebre
Preparació:
Pelem les patates i les tallem a trossos grossos. Pelem la ceba i la tallem a grills. Ho posem tot a una safata de forn (jo utilitzo una de Pyrex) ho salpebrem i ho cobrim amb l'aigua, el vi i un bon raig d'oli d'oliva.
Salpebrem el pollastre i el posem sobre les patates i la ceba amb  la pell cap a baix. Tot i que la pell no ens la mengem, jo no la trec per coure el pollastre, així queda una carn més tendra i no tant resseca. Posem la safata al forn que haurem escalfat a 160º i ho courem durant uns 20 minuts. Veurem que la carn del pollastre s'ha enrossit. Passat aquest temps, girem els talls de pollastre i hi afegim la poma pelada i tallada a grills i ho deixem coure uns 20 minuts més.
Bon profit!

6 comentaris:

mercè ha dit...

Algun coip vaig tastar el pollastre al forn amb pomes i és realment exquisit!Només cal observar bé la fotografía.A reveure Magnolia.

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola,
Doncs jo no l'he provat mai amb la poma.. però de ben sergur que m'agradaria, per que és un ingredient que utilitzo sovint! Gràcies i bona setmana

Coses de Llàbiro ha dit...

Jo també voto per l'etiqueta de receptes fàcils!
El pollastre amb pomes l'he tastat perquè el feia la meva àvia, també hi posava prunes però no el feia al forn. Ha d'estar molt i molt bo, m'encanten les patates al forn...

Cozinhando com Amigos ha dit...

Hola estimada! M'agrada molt el teu bloc. Em va semblar molt interessant i ara me'n vaig. Si vols visitar el meu blog: http://kibe-cozinhandocomamigos.blogspot.com/

Petons des de Brasil!

Luiz

Iolanda ha dit...

Vaig descobrir el teu blog precisament buscant receptes de pollastre al forn. La vaig fer ahir i la poma realment li dóna un toc especial. Provaré més receptes del teu blog, em semblen genials!

Marta ha dit...

Gràcies Iolanda. Tinc el bloc una mica abandonat últimament... Però a veure si em poso les piles!
Una abraçada
Marta