divendres, 4 de març de 2011

Espinacs amb panses i pinyons i salsa de formatge blau

 



Ingredients:
Pel pastís

2 manats d'espinacs frescos
40gr de panses
40gr de pinyons
100 ml de crema de llet
25gr de mantega
1/2 copa de vi blanc
4 ous
Oli
Sal
Pebre negre
Per la salsa:
100 gr de formatge blau
150 ml de crema de llet

Preparació:
Posem les panses en remull dins un got amb aigua.
A una paella sense oli hi torrem els pinyons i els reservem.
Rentem bé els espinacs traient tota la sorra i els tallem a trossos petits. Els bullim amb aigua i sal durant uns 8 minuts i els colem deixant que s'elimini el màxim d'aigua possible.
A una paella amb una mica d'oli hi sofregim els dos alls pelats i quan son rossos els retirem i hi afegim els espinacs. Deixem que es coguin una mica i seguidament hi incorporem el vi  i ho anem remenant fins que redueixi. Seguidament incorporem la crema de llet, la mantega, les panses escorregudes i els pinyons. Ho salpebrem, apaguem el foc i deixem refredar.
Batem els ous amb la batedora fins que pugin una mica de volum. Barregem amb els espinacs i ho evoquem a un motlle allargat (tipus plum cake) engreixat amb mantega.
Ho coem al forn a 170º durant uns 40 minuts.
Per la salsa de formatge blau:
Posar la crema de llet a un caçó al foc amb el formatge blau tallat a daus. Ho deixem coure a foc molt lent sense deixar de remenar. Si queda massa espessa podem afegir més crema de llet o llet normal fins obtenir la textura desitjada.
És un plat que tant es pot menjar fred com calent. A mi m'agrada els espinacs a temperatura ambient i la salsa ben calenta. 

Emplatem el pastís d'espinacs amb un fil de salsa per sobre.
Bon profit!

4 comentaris:

La cuina de l'Eri ha dit...

Una manera ben original de cuinar els espinacs.. i amb aquesta salsa han de ser una delícia,,

Coses de Llàbiro ha dit...

Segur que estàven boníssims. Estic d'acord amb l'Eri, una manera molt original de presentar-los.

Visc a la Cuina ha dit...

Quin pastís més impressionant, la combinació dels ingredients ha de ser espectacularment saborosa!

Jordi ha dit...

M'ha agradat molt aquest pastís dd'espinacs! I la combinació amb el formatge blau ha de ser molt bona!