dimarts, 15 de febrer del 2011

Crema de cigrons amb gambes




Ingredients

350gr de cigrons
12 gambes (3 per cap)
Cansalada tallada a fines llenques
Sàlvia
Una branca de romaní
Per la bressa (pastanaga, ceba i julivert)
Oli d'oliva verge
Sal
Pebre

Preparació:

Posarem els cigrons en remull durant tota una nit i després els bullirem amb aigua, sal, un ramet de sàlvia durant una hora.
Tallem els caps de les gambes i pelem les cues. A una cassola amb oli d'oliva, sofregim els caps i les pells de les gambes aixafant-les perquè deixin anar tot el suc. Reservem un parell de cullerades de l'oli del sofregit per decorar el plat, i després hi afegim les herbes de la bressa i aigua freda. Ho salpebrem i ho deixarem coure uns 30 minuts.
Triturem els cigrons amb el minipimer amb una mica de l'aigua de cocció i els passem pel colador xinès. Hi afegirem el brou de les gambes i una mica d'oli. La quantitat de brou dependrà de si volem la crema més clara o més espessa.
Embolcallem les cues de les gambes amb la cansalada. A una paella ben calenta sense oli i amb la branca de romaní, sofregim les cues de gamba a foc viu "volta i volta" i les salem amb escates de sal.
Servim la crema ben calenta amb les gambés per sobre i un fil d'oli de gambes.
Bon profit!

3 comentaris:

Gemma ha dit...

Em sembla una crema de luxe, ben presentada i amb ingredients molt bons. Ideal per a un dia de convidats de quedar bé ;)

Visc a la Cuina ha dit...

Que bonica que es veu, i els cigrons a casa ens agraden molt!

tots a la cuina! ha dit...

Crema de cirons amb gambes! Ha de ser boníssima! A casa fem cigrons amb gambes i ens encanten.