dimarts, 16 de novembre del 2010

Sopa de verdures i civada

Sembla que hagi arribat l'hivern, avui fa fred i vent a Barcelona, un dia perfecte per una sopa reconstituent com aquesta.




Ingredients:
1 ceba
1/2 carbassó
3 pastanagues
1 branca d'api
1/2 porro
2 o 3 fulles de bledes
1/2 fonoll
unes fulles d'enciam
unes fulles de col morada
100gr de flocs de civada
un polsim de curri
1 cullera de cafè de comí molt
aigua
oli
sal i pebre


Preparació:
Picar la ceba ben petita i sofregir-la a un cassó amb dues cullerades d'oli. Daurar.la una mica i afegir les pastanagues picades ben petites, la sal el pebre, el curri i el comí.
Mentre es sofregeix, tallem totes les verdures a daus i ho afegim al cassó. Ho remenem bé i hi incorporem l'aigua (aproximadament 1 litre i mig). Deixem bullir a foc lent durant 20 minuts. Passat aquest temps ho rectifiquem de sal i pebre i avoquem la civada deixant-ho coure uns 15 minuts més.
Bon profit!

4 comentaris:

tots a la cuina! ha dit...

La veritat és que una bona sopa en un dia d´hivern és el millor que hi ha. Segur que ha de ser boníssima.
Fins aviat!

Margarida ha dit...

No he posat mai flocs de civada en una sopa però.. per què no?
Crec que aquest plat ha de ser boníssim i ideal per aquests dies grisos i fresquets.
Jo no sóc gaire de sopes, però els plats de verdures m'agraden molt.

Marta ha dit...

La civada espesseix molt la sopa ja que absorbeix molta aigua, però dona una textura cremosa a la sopa. Si teniu ocasió proveu-ho, segur que us agrada!

garlutti ha dit...

Hola desde Vigo , me encantan esta clase de sopas con esos ingredientes tan buenos ,, sigo tu blog . Felices Fiestas MARIMI