dissabte, 6 de novembre de 2010

Pastís de pastanaga de la Susan


En un dels ja famosos dinars a la terrassa de casa la meva germana, la seva veïna, la Susan, una noia irlandesa i el seu company escocès Stuart, ens van obsequiar amb un pastís boníssim. No he parat fins que m'han passat la recepta.

Ingredients:
Per a la massa:
310 gr. de farina + un sobre de llevat
3 culleradetes de canyella en pols
280 gr. de sucre moreno
3 pastanagues ratllades
250 gr. de iogurt grec (sense sucre)
225 ml. d’oli vegetal
4 ous grans
1 culleradeta d’aroma de vainilla líquida
3 culleradetes de pell de taronja ratllada
175 gr. (opcional) de pinya en llauna, sense sucre i triturada amb la mà de morter
60 gr de nous, anaca


Per la cobertura:
250 gr. de formatge philadelphia
210 gr. de sucre en pols fi
1 culleradeta i mitja d’aroma de vainilla líquida
1 culleradeta i mitja de pell de taronja ratllada
1 cullerada i mitja de suc de taronja natural
Unes nous picades per a decorar

Preparació
Escalfar el forn a 160ºC
Untar un motllo de 22 cm amb mantega i si no és de silicona, folrar-lo amb paper sulfuritzat.
En un recipient tamisar la farina i la canyella amb un colador, afegir el sucre i les pastanagues i anar barrejant fins que els ingredients estan ben combinats. En un altre recipient batre el iogur, oli, ous, vainilla i pell de taronja fins que quedi una massa suau. Barrejar-ho tot. Afegir-hi les nous i la pinya i posar-ho al motlle.
Enfornar 50-55 minuts o fins que al punxar-ho amb un escuradents, aquest surti net.
Deixar refredar dins el motlle 10 minuts i desmotllar-lo en una parrilla de forn perquè ventili.
Batre durant uns m minuts tots els ingredients de la cobertura per aconseguir una crema.
Posar-ho per sobre el pastís i decorar-ho amb nous.
Bon profit!

3 comentaris:

Gemma ha dit...

Això sí que són bons veïns, je je je...
M'encanten els pastissos de pastanaga, queden suaus i molt humits. I amb el frosting de formatge encara ha de quedar més bo!

maia ha dit...

A mi també m'agradant molt els bescuits de pastanaga i aquet amb la pinya i el frosting te que estar deliciós!

ISABEL ha dit...

Aquesta me l'apunto.
Fa uns quans anys feia un semblat.
Pero aquet am el frosting de formatge, te que estar deliciós.