dilluns, 1 de novembre del 2010

Gnocchi de moniato



Sempre els havia fet de patata, però aprofitant que som a la tardor aquest cop els he fet amb moniato, un toc de color al plat si més no interessant. Com que els gnocchi son contundents, jo els faig com  acompanyament. Aquest cop aromatitzats amb un oli de alfàbrega per acompanyar un llobarro al forn.

Ingredients:
750 gr de moniato (pesat en cru amb pell)
250 gr de farina blanca
1 ou
sal

Preparació:
Coure els moniatos al forn amb la pell. Pelar-los i deixar-los refredar. Passar-los pel passa-pures i salar. Enfarinem la superfície del marbre o si disposem d'una superfície de fusta millor. Tamisem la farina i treballem el moniato amb la farina i l'ou amb les mans durant una bona estona. Si se'ns enganxa ens enfarinem les mans i seguim treballant. Hem d'intentar no afegir més farina ja que si n'hi posem més els gnocchi esdevindran més durs i densos.
Fer unes tires d'un cm de diàmetre aproximadament i les tallem en porcions de un centímetre.
Amb l'ajuda d'una forquilla li donem la forma als gnocchi: Amb una ma aguantem la forquilla dreta de manera que les punxes es recolzin sobre la taula. Recolzem la bola sobre la forquilla i amb el dit índex i el mig fem una lleugera pressió i la fem girar cap a baix.  D'aquesta manera queda buit per dins i arrissat. A mi m'ho va ensenyar a fer una napolitana fa molts anys, però podeu mirar aquest vídeo que és força explicatiu.
Cocció: Posar una olla amb aigua i sal al foc. Quan bulli hi tirem els gnocchi i ho remenem. A mesura que pugen a la superfície vol dir que ja son cuits i es poden retirar amb una espàtula. Lliguen molt bé amb salses de tomàquet amb herbes aromàtiques i amb salses de mantega o cremoses. També com acompanyament de plats de carn o peix.

7 comentaris:

Sonia ha dit...

T'han quedat preciosos, quina feinada, pero han de ser molt bons de sabor...

Una abraçada,

Amber ha dit...

Que rico!
Saludos.

el taller de cuina ha dit...

m'ENCANTEN, TOT JUST SE M'ACABAVA D'ACUDIR L'IDEA. HE XAFARDEJAT SI ALGÚ EN TENIA LA RECEPTA I LA TEVA M'HA ENCANTAT!!!

Marta ha dit...

jejeje Alba, ara que som a la tardor... cal que aprofitem els productes de temporada! gràcies pel teu comentari!

veto ha dit...

Me encanta tu receta, vendo de Taller de cocina, que la ha publicado.


Besos.

Cristina ha dit...

Molt bona recepta i fotos.

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Quina pinta!