dissabte, 15 de maig del 2010

Pasta de full amb crema de llimona, mores i codony



Avui hem celebrat l'aniversari de la Gemma, la meva germana, a la seva terrasseta. Per sort el dia ens ha acompanyat, ha deixat de ploure i s'ha deixat veure el solet.
He portat les postres, i he fet una pasta de full que vem fer amb el Bernat a una de les classes de cuina. La recepta és de la Carme Ruscalleda del llibre 100 plaers per compartir. Un dinar entranyable amb els amics i el mar de Barcelona com a decorat.




Ingredients:
1 placa de pasta de full
40 daus de codony
50 mores (aprox.)
Farigola

Per la crema de llimona:
El suc de 2 llimones
La pell ratllada d'una llimona
40 gr de Maizena
500 ml d'aigua
150 gr de sucre
2 ous
1 rovell d'ou

Preparació:
A un bol batem els ous sencers i el rovell i hi incorporem la Maizena fins que quedi ben barrejat. Afegirem la pell ratllada de la llimona i el suc de les dues llimones.
Posem un cassó al foc amb l'aigua i quan sigui ben calenta la incorporem poc a poc al bol. Ho posem al foc molt baix i deixem coure sense parar de remenar. Quan hagi espessit, retirem del foc, deixem refredar i ho reservem a la nevera.
Estirar la massa de la pasta de full i li donem la forma desitjada. Com que per aquest aniversari erem molts, jo vaig fer un pastis sencer, però per un sopar més reduït va molt bé fer rectangles individuals. Punxem la base de la massa, la pintem amb ou batut i la coem al forn uns 10 minuts a 220º.
Deixem refredar la massa i la podem muntar: posem una base de crema de llimona i decorem per sobre amb el codony i les mores. Es pot acabar amb unes fulles i flors de farigola per sobre.
Bon profit!
Confessió: Per aquesta vetllada havia fet dos pastissos: aquest i un altre que prometia molt... anava justa de temps, el pastís encara era tèbi... el Martí va tenir la clàssica rebequeria de nen en un mal moment i... vem tenir un accident amb el pastís! Semblava que el salvariem, anavem els 4 en un taxi, i la txista va fer una frenada terrible: ara el pastís ja era irrecuperable! Tot i la destrossa, el vem provar i estava prou bo. Fins hi tot algú va tenir la idea de triturar-lo i ficar-ho en gotets individuals... No ho vem fer, clar però espero poder penjar la recepta algun dia, sense accidents!

6 comentaris:

Sonia ha dit...

mmm....t'agafo la crema, la prepararé aviat!

Una abraçada,

La cuina vermella ha dit...

Hola bonica, envegem de manera molt envejosa, aquesta terrassa priviligiada que teniu al costat del mar. El llibre de la Rusqui ens el vam regalar per Sant Jordi, a tu t'ha quedat de fàbula!!! Llàstima que el pastís número 2 s'accidentés. Molts petons.

Nadji ha dit...

Un dessert qui semble délicieux.
J'aime beaucoup l'idée de rajouter de la pâte de fruits sur la crème ai citron.
Gâteau à tester.
Beau blog.
A bientôt.

mercè ha dit...

Quina ràbia això del segon pastís!,seria per "menjar-se" al Martí i al taxista...je,je.Aquesta presentació és formidable,la teva familia deu haver quedat ben satisfeta!(doncs jo no era gaire lluny...he passat el matí al forum a la festa de la bicicleta amb l'albert i les nenes)Una abraçada.

Visc a la Cuina ha dit...

Una altra de guapa! Amb la crema, el codony i les móres... una altra per fer!

la cocinita de silvia ha dit...

Hola maca!!! em sona molt aquest pastiset..jejeje!!!
M'agrada molt el teu blog, a veure si al meu li dono forma de una vegada!!! Felicitats i a veure si ens trobem una altre vegada als cursos!!