diumenge, 16 de maig de 2010

Moutabal


Avui tocava el partit més decisiu de la lliga. Una coseta per picar davant la tele i gaudir aquest Barça Campió!










Ingredients:
1 albergínia grossa
Suc de 1/2 llimona
1 cullerada sopera de Tahine
sal i pebre
Un polsim de comí molt
1 cullerada de sèsam torrat
Un rajolí d'oli
2 alls

Preparació:
Coure l'albergínia. Si és possible a la brasa, i anar aromatitzant amb fulles de llorer. Com que jo no tinc foc ni barbacoa, la he cuit com em van ensenyar a una de les classes de cuina. Encenem el foc (si és a gas) i posem l'albergínia directament sobre el fogó. L'anirem girant fins que quedi tova i cuita. D'aquesta manera logrem que agafi aquell toc de fumat que al forn no podem aconseguir. Jo he estat uns 10 minuts per coure-la.
Un cop cuita, la deixem refredar, la tallem a trossos i la posem a un vas per triturar. Hi afegim el suc de la llimona, la sal, el pebre el tahine i un rajolí d'oli. Pelar els alls i posar-los a una paella amb una punta d'oli i una fulla de llorer. Deixar que es torrin una mica i incorporar-los al got.
Triturar amb el túrmix fins que quedi una pasta fina i cremosa.
Posar el moutabal a una cassoleta, espolsar per sobre amb el sèsam torrat, un polsim de comí i un rajolí d'oli.
Jo ho acompanyo d'un pa de pita.
Bon profit i Visca el Barça!

8 comentaris:

mercè ha dit...

Visca el Barça, visca aquests nens-fills? i visca la recepta!...ah, i visca Catalunya!

Visc a la Cuina ha dit...

Oh sí, avui és un gran dia! No trobes que el dia després el sol brilla amb més força, els colors són més vius i el blanc és més apagat?
M'apunto la recepta: m'agrada molt el tahini!

Gemma ha dit...

Recepta perfecta per anar picant davant de la tele mentre crides gooooooool!!! :)

la gemmota ha dit...

carai, veig que el mutabal és com l'hummus però amb albergínia...no ho sabia! Gràcies!!
M'ha fet molta gràcia veure un post de cuina que ja celebra el triomf del barça...que ràpida!

Marta ha dit...

Aquest plat el vaig tastar a Egipte, i en tinc molt bon record!!!
Debia estar deliciòs!
Ptnts
M

Nadji ha dit...

Je fais aussi du moutabal et c'est très bon.
Le tien est vraiment réussi .
A bientôt.

Nadji ha dit...

Bonne journée et à bientôt.

Fem un mos ha dit...

Una recepta força bona, per anar mirant el partit, uns nens força guapos
Molts petons