diumenge, 9 de maig de 2010

Músclos en escabetx de cítrics


No m'agrada el vinagre, així que he ingeniat la manera de poder menjar escabetx sense haver d'arrufar el nas. Una recepta dedicada especialment a les dones de la meva família... això de l'aversió al vinagre deu ser genètic!

Ingredients:
500 gr de musclos
1/2 taronja
1/2 llimona
1 cullerada de cafè de sal
1 cullerada de cafè de sucre
3 alls
2 fulles de llorer
un polsim de 3 pebres (vermell, negre i blanc) 
172 got de vi blanc
25 ml d'oli d'oliva
1 cullerada sopera de pebre vermell dolç
1 llauna buida i ben neta d'alguna conserva

Preparació:
A un caçó posem un parell de cullerades d'oli d'oliva, un all trencat i quan és calent hi tirem els musclos i deixem tapat perquè s'obrin al vapor. Els separarem de les closques i reservem. El suc de la cocció que han deixat anar els musclos, el colarem i el guardarem a un got per més endavant.
A un caçó escalfem l'oli i hi posem els dos alls: un laminat i l'altre sencer amb pell i aixafat. Ho deixem infusionar a foc molt baix. Seguidament afegim els pebres recent molts, la cullerada de pebre vermell dolç i ràpidament perquè no se'ns cremi hi afegim el suc de taronja, el suc de llimona, el vi i les fulles de llorer. Deixarem reduir a foc lent durant 15 o 20 minuts. Passat aquest temps hi afegim el 1/2 got del suc de cocció dels musclos i seguim reduint durant 10 minuts més a foc molt baix. Quan ha reduït i ha espessit hi afegim els musclos i ho deixem un parell de minuts. Apagarem el foc i deixarem refredar del tot.
Ho posarem dins una llauna i podem servir
Bon profit!
Nota: aquesta manera de servir els aperitius en llauna crec que la va idear el Carles Avellán del restaurant Comerç 24. Quan vaig anar-hi a sopar ens van servir algunes tapes d'aquesta manera i em va semblar una idea molt original.

8 comentaris:

Visc a la Cuina ha dit...

Bona recepta per treure el vinagre dels plats! També la provarem! Gràcies per la idea!

Glòria ha dit...

Un escabetx que també s'ha de tastar!

Dolça ha dit...

A mi m'ageada molt el vinagre, però segur que aquest escabetx de cítrics no té res a envejar!
PTNTS
Dolça

Gemma ha dit...

Molt bona idea per tots aquells a qui no agrada el vinagre...
I la pressentació en llauna queda molt vistosa ;)

La cuina vermella ha dit...

Aquest escabetx és de olé!! Ens l'apuntem pel proper àpat amb amics. Molts petons.

Pepin ha dit...

Hola Marta,
Jo tampoc coneixia casa teva. Ara mateix em dono una volta perquè té molt bona pinta.
Salut,
Pepin

ELS PEIXOS ha dit...

Jo tampoc et coneixia ...molt interessant el teu bloc i molt maco també.
Molt de gust de coneixet...

illetapitita ha dit...

Quines ganes m'has fet venir de menjar-ne, segur que queden deliciosos!
Gràcies per passar pel meu blog, jo et seguiré visitant!
Una abraçada!