divendres, 7 de maig del 2010

Ensaladilla Russa sense patata i amb fals cous-cous de coliflor


Vaig aprendre aquesta manera de cuinar la coliflor a un curs de cuina, i em va entusiasmar des del primer moment. Permet coure la coliflor "al dente" ja que al estar ratllada tant fina, és fàcil de menjar, a la vegada, permet menjar la coliflor freda i combina molt bé amb amanida de qualsevol tipus.
Aquesta ensaladilla és una bona opció perquè els nens mengin coliflor que sempre els costa TANT! Al no portar patata, reduïm el contingut de carbohidrats i per tant és més indicat en dietes baixes en calories.


Ingredients:
1/2 coliflor
4 pastanagues
100 gr de pèsols i mongeta tendra fina
2 ous durs
1 llauna de tonyina
sal
2 cullerades de maionesa

Preparació:
Ratllar la coliflor amb un ratllador fi i coure-la amb aigua bullint amb sal durant uns 5 - 8 minuts. La idea és que quedi "al dente" i que no es desfaci al barrejar amb les verdures. Colarem i reservem deixant refredar.
Apart bullirem la pastanaga tallada a daus, les mongetes tallades a trossets i els pèsols. Colem i deixem refredar.
A un bol, posem les verdures, l'ou dur ratllat i la tonyina a esmicolada.
Li posem la maionesa, ho barregem bé i ho posem a la nevera perquè es refredi una mica.
Bon profit!

8 comentaris:

Gemma ha dit...

M'has encertat el gust completament! De l'ensaladilla russa em sobra la patata!!! Trobo que sovint porten moooolta patata i poca verdura, aquesta que has fet segur que m'encantaria!

Glòria ha dit...

I a més de sana i bona, ràpida de fer, perquè si nómés hem de coure la col-i-flor 5 minuts, ja guanyem temps!

mercè ha dit...

Molt encertat, a mi m'agrada la patata però sí que és cert que en posen massa.L'opció amb col-i-flor ès molt bona. A reveure i bon cap de setmana.Mercè-destapant cassoles

Visc a la Cuina ha dit...

Ei, acabo de descobrir el teu blog i només de fer-hi una ullada ja hi he vist unes quantes receptes per llepar-se els dits. Seguiré mirant!

Margarida ha dit...

Hola, Marta!
Jo sóc de l'opinió que si es posa força quantitat de patata a l'ensaladilla és perquè és més barata que les mongetes o els pèsols.
La versió col-i-flor em sembla original, però no crec que a casa els agradés perquè gairebé no en faig mai ja que l'hauria de fer per mi sola. M'agrada tant que me la menjo crua!
He passejat una mica per la teva cuina i tens receptes molt bones. Si no et fa res aniré passant per aquí per veure què cuines. Gràcies pel comentari que m'has deixat.
Una abraçada.

La cuina vermella ha dit...

Em sembla una brillant idea, quina manera més bona de menjar col-i-flor! Gràcies per la idea.

Unknown ha dit...

Marta,
m'encanta aquest blog i treure algunes idees de receptes. M'agrada la presentacio i aquestes fotos que fan ensalivar... Provaré la recepte de la amanida de col-i-flor, pinta molt be!!! Fins dimecres i felicitat per el blog!!!!

Rosanna Guillem ha dit...

Que bona aquesta idea de substituir la patata per coliflor. Jo normalment em prepare les ensaladilles ruses sense patata, dons sóc diabètica i he de vigilar molt els hidrats de carbono, així que esta idea de posar coliflor em ve genial!!!! Ja la estic provant només trobe coliflor!!!