dijous, 1 d’abril de 2010

Xai a la mel amb puré de cigrons

Ingredients:
Una cuixa de xai sencera
2 cebes grosses
7 o 8 cullerades soperes de mel
1 got de vi blanc
1/2 got de vinagre
30 gr de llar
oli
sal
pebre

Pel puré de cigrons:
500 gr de cigrons cuits
50 ml de crema de llet
oli
sal
pebre
aigua

Preparació:
Pel puré de cigrons, posem a un vas de turmix els cigrons amb mig got d'aiua i un bon raig d'oli i ho triturem. Posem els cigrons a un cassó amb la crema de llet, ho salpebrem i ho deixem coure uns minuts.

A una cassola de ferro colat escalfem la llar i daurem el xai per les dues bandes. El traiem de la cassola i reservem.
Trinxem la ceba i els alls ben petits i els sofregim a la mateixa cassola durant uns 10 minuts a foc lent. Un cop ben enrossits hi incorporem el xai i el vi blanc i deixem que redueixi uns minuts.
Escalfem el forn a 180º. Posem la cassola de xai al forn i ho deixem coure durant 50 minuts.
Mentrestant, posem un cassó al foc amb el vinagre i la mel i deixem que arrenqui el bull. Després ho retirem del foc i cobrim el xai amb la mel i deixem que acabi de coure 10 minuts més.
Emplatem el xai amb una mics de puré de cigrons i la salsa de mel per sobre.
Bon profit!