diumenge, 28 de març de 2010

Mousse de xocolata amb cruixent de Taronja

Avui m'han encarregat unes postres, i com que l'encàrrec venia de la meva mare, m'he decidit a fer un pastís que combinés la xocolata amb la taronja, ja que és una enamorada d'aquests dos ingredients.
Els cruixents de taronja han quedat boníssims. Una alternativa és pintar-los per una cara amb xocolata negra i servir-los individualment amb el cafè.



Ingredients:
Una base de pa de pessic
100 gr de xocolata per fondre
100 gr de sucre
75 gr de farina
200 gr de nata muntada
3 ous
3 fulles de gelatina
Un parell de cullerades de Cointreau

Pel cruixent de taronja:
100 gr de sucre
40 ml de suc de taronja
La pel d'una taronja ratllada
25 gr de mantega fosa

Preparació:
Fer la base de pa de pessic i deixar refredar del tot. Posar-la a la base d'un motlle circular de 24cm.
Posem a remullar les fulles de gelatina durant uns 10 minuts.
Batre les clares a punt de neu i apart muntar la nata.
Fonem la xocolata al bany maria i seguidament escorrem les fulles de gelatina i les incorporem a la xocolata tèbia. 
Batem els rovells d'ou amb el sucre fins que quedi espumós i hi incorporem la xocolata.
Afegim la nata i ho remenem. Per últim incorporem les clares i ho remenem amb molt de compte perquè no baixin.
Remullar la base del pa de pessic amb Cointreau o algun altre licor. Afegim la mescla sobre la base del pa de pessic i tapem el motlle amb un film transparent. Ho posem a la nevera  un mínim de 3 hores.  
Mentrestant, farem el cruixent de taronja.
Barregem el suc de taronja amb el sucre. Afegir la pell de la taronja ratllada i la mantega fosa. Per últim incorporar la farina i barrejar bé perquè no quedin grumolls.
Posar un paper sulfuritzat sobre la safata del forn i estendre petites porcions de la massa.
Enfornar a 200ºC fins  que siguin daurats. Un cop cuits els cruixents, els traiem del forn. Encara seran tous, haurem de deixar fora del forn perquè s'endureixin.
Bon profit!

1 comentari:

Glòria ha dit...

Jo també sóc una enamorada de la combinació de xocolata i taronja. M'apunto aquests cruixents per acompanyar que han de ser deliciosos i a la mousse, li faria una cullerada ara mateix!