dijous, 29 d’abril del 2010

Piruletes cruixents de formatge de Parma

Sobre una taula parada donen molt joc, formant un element decoratiu i comestible. Un aperitiu fàcil, divertit i original.
Ingredients:
Formatge de Parma ratllat
Palets per a brotxeta
Preparació:
Sobre una placa de forn, formarem petites muntanyetes de formatge de Parma ratllat separades entre si ja que si les posem massa juntes, en fondre's el formatge quedarien enganxades.
Sobre cada muntanya hi col·loquem un palet de brotxeta mirant que quedi tapat pel formatge.
Posarem la placa al forn prèviament escalfat al màxim de temperatura. En pocs minuts observarem com el formatge es desfà i comença a bullir, en aquest moment traurem les piruletes del forn i les deixem refredar.
Com que el procés de cocció és molt ràpid, us recomano que no les perdeu de vista, ja que sinó es cremaran de seguida. Una bona manera d'evitar-ho és guiar-se per l'olfacte. Quan el formatge es comença a fondre, impregna d'olor tota la casa... mmmmmhhhhhh...
Bon profit!

4 comentaris:

mercè ha dit...

Quina coincidència, la meva amiga del blog La cuina de la isabel les va fer per Sant jordi!(a la meva llista de blogs) i em van agradar molt.Vaig intentar fer-les però se'm van "rostir" una mica, les hauré de tornar a provar.T'han quedat molt boniques! a reveure.

Gemma ha dit...

Queden super vistoses, segur que els convidats es queden amb la boca oberta :)
A vegades també les faig en forma de caneló, les pots enrotllar just sortir del forn, quan encara estan calentes... queden mot bé per decorar un plat.

Glòria ha dit...

Entre la teva recepta i el comentari de la Gemma, tenim dues cosetes noves per fer, així va bé!

Marta ha dit...

Mercè, he entrat al bloc de la Isabel, i ja li he deixat un comentari. A mi també se'm van rostir les primeres, però no les vaig llençar perquè quedaven molt bé com a decoració!
Gemma, gràcies pel suggeriment, ho provaré!
Glòria, sempre s'apren alguna cosa nova de la Gemma, oi? :-)