dijous, 8 d’abril del 2010

Panets al pesto

Feia temps que em rondava aquesta recepta pel cap. Els que em coneixeu ja sabeu la meva afició per fer pans amb diferents ingredients. El pesto reuneix dos ingredients que m'agraden força: els pinyons i l'alfàbrega.
Si voleu fer un pesto casolà, us poso aquí la recepta, sinó, sempre podeu tirar ma dels que es comercialitzen ja preparats. N'hi ha que son força lograts!

Ingredients per fer la salsa pesto:
50 gr d'alfàbrega fresca (només la part de les fulles)
1/2 got d'oli d'oliva
6 cullerades de parmesà  ratllat i 2 de pecorino
2 grans d'all
1 cullerada de pinyons
un polsim de sal
El pecorino és un formatge de llet d'ovella, amb un gust salat. Si no en trobem, podem fer el pesto només amb parma. De la qualitat del formatge en dependrà també la qualitat de la salsa pesto.
La veritable manera de fer-lo és amb la ma de morter com si féssim un all i oli, però evidentment jo no ho faig mai. Agafo el vas de turmix i ho trituro tot junt.

Ingredients:
125 ml d'aigua
1 sobre de gasosa
1 cullerada sopera de pesto
1/2 cullera de cafè de sal
20 gr de mantega
1 cullerada sopera d'oli d'oliva
Un grapat de pinyons
175 gr de farina blanca
10 gr de llevat sec

Preparació:
Posar tots els ingredients menys els pinyons, a la panificadora per l'ordre en què estan escrits. Programar per amassat i llevat. Quan soni el senyal acústic, afegir els pinyons.
Un cop ha acabat el programa, traiem la massa del recipient i l'amassem amb les mans. Fem  porcions i li donem la forma de bola. Posarem els panets a la safata del forn sobre un paper sulfurat. Els tapem amb paper film de cuina i els deixem a un lloc càlid, sense corrents d'aire. Dins el forn és un bon lloc.
Deixem llevar els panets durant una hora aproximadament. Han de doblar el seu volum.
Escalfem el forn a 250º amb el ventilador. Enfornem els panets durant uns 15 o 20 minuts.
Bon profit!

2 comentaris:

Gemma ha dit...

A mi també m'agrada molt el pesto i posat en el pa ha de donar molt de gust. Uns panets perfectes per l'entrepà d'anar a escalar!

La cuina vermella ha dit...

Hola guapa!!! ens agrada molt el teu bloc, l'acabem de descobrir ara mateix. Les teves receptes són molt xules i bones. Felicitats!