dijous, 8 d’abril del 2010

Magdalenes de xocolata de la mona

Aquests dies a moltes cases, sobretot si hi ha nens, tenim un excedent de xocolata de les mones de pasqua. Una bona manera de consumir-la és fent qualsevol pastís que porti xocolata en els seus ingredients. Avui he fet magdalenes pels nens. Demà ja tinc el berenar llest i no hauré de pensar en què els hi porto. Com que no soc gens amant de que els nens consumeixin massa dolços, quan els hi dono, procuro que siguin o fets al forn del barri o evidentment fets a casa fugint de la "bolleria industrial". D'aquesta manera sé el que consumeixen, i a més, ells disfruten entrant a la cuina, empastifant-se i aprenent a fer receptes senzilles com aquestes magdalenes.

Ingredients:
4 ous
200 gr de sucre moreno
200 gr de mantega fosa
150 gr de farina
50 gr de xocolata fosa al bany maria
1 sobre de llevat


Preparació:
Batre els ous i el sucre fins que quedi escumós i augmentin de volum. Afegir la mantega i seguidament la farina amb el llevat i la xocolata. Batre una estona.
Preparar els motlles de paper per magdalenes i omplir-los fins a una mica més de la meitat (no més  ja que creixeran i augmentaran de volum)
Enfornar a 180º uns 15 o 20 minuts. Podem punxar amb un escuradents per mirar que ja son cuites.
Bon profit!