dissabte, 27 de març del 2010

Carquinyolis

Tinc un pacient que tot sovint ens porta carquinyolis del seu poble. Sempre els he trobat boníssims! Aquesta recepta la vaig aprendre a fer a la classe de la Mireia Carbó. Em va sorprendre que una cosa tant senzilla de fer, tingui un resultat tant espectacular!

Ingredients:
175 gr de farina
100 gr de sucre
100 gr d’ametlles crues amb pell
1 ou gran
La pell ratllada d’una llimona
1 culleradeta de llevat

Preparació:
Posar les ametlles en remull durant 10 o 15 minuts
Batre l’ou amb el sucre i la pell de la llimona fins quedi escumós i seguidament afegim la farina batent a velocitat baixa. Ha de quedar un aspecte similar a molles de pa.
Afegim amb les mans les ametlles sense haver-les escorregut. Amb la mica d’aigua que hi caurà, serà suficient per poder formar una massa consistent.
Formem uns « xurros » amb la massa com si fossin barres de pa estretes i ho posem a la safata del forn folrada amb paper sulfuritzat.
Ho enfornem durant uns 15 minuts a 180º.
Ho retirem del forn i tallem les llesques al “biaix”. Tornem a posar esl carquinyolis a la safata del forn i ho enfornem 5 minuts més.
Bon profit!

2 comentaris:

Glòria ha dit...

Els tinc pendents!. A veure si aquests dies de festa els faig. A casa ens agraden molt. Els més bons que he menjat són d'un forn antic de Sant Joan de les Abadesses. Que bons!

Gemma ha dit...

Senzills i mil vegades més bons que els comprats, oi? T'han quedat sensacionals!