diumenge, 21 de març del 2010

Braç de gitano de festucs amb mascarpone i Toffee


Avui teníem celebració familiar del tipus "i tu què portes?" i jo he portat les postres.
M'he decidit a fer el primer braç de gitano de la meva vida, i com que l'altre dia a la classe del Bernat en vem fer un que estava boníssim, doncs he repetit la recepta. Haig de dir que la recepta original era un braç de gitano farcit de nata i cabell d'àngel. Com que a casa el cabell d'àngel no ens agrada massa, l'he farcit amb Mascarpone i toffe, aprofitant que l'últim dia de classe vem aprendre a fer-lo.
Estic contenta del resultat, ja que el farcit no és massa dolç i el pa de pessic m'ha quedat molt esponjós. El defecte és que l'he enrotllat a lo llarg i no a lo ample i m'ha quedat massa gros.

Aquí teniu la recepta.
Ingredients:
3 ous
100 gr de sucre
100 gr de farina
100 gr de festucs pelats
2 terrines de mascarpone 
4 cullerades soperes de whisky (opcional)

Per fer el toffe:
200 gr de sucre
200 ml de nata liquida
Anís estrellat

Preparació:
Per fer el toffe posarem la nata al foc i infusionem l'anís estrellat durant 5 minuts. Traiem l'anís i reservem.
A un caçó posem el sucre i a foc molt lent sense remenar, deixarem que es formi un caramel. Un cop ho tinguem, amb molt de compte ja que esquitxa, incorporem poc a poc la nata. Ho deixem coure un parell de minuts i ho apartem del foc i reservem.
Pelem els festucs i els tallem amb un ganivet i els escampem per sobre la safata del forn folrada amb un paper sulfuritzat.
Muntar amb les varilles elèctriques els ous i el sucre fins que tripliqui el seu volum i incorporem poc a poc la farina. Amb la mànega pastissera, escampem aquesta mescla per sobre els festucs i ho enfornem durant 5 minuts. Un cop fora del forn, posem un drap humit a sobre i enrotllem el braç de gitano, ja que si l'enrotllem quan és fred, és més fràgil i se'ns pot trencar. 
Deixem refredar del tot.
Batem el mascarpone amb el whisky i 8 o 10 cullerades del toffe fins que quedi ben cremós. Desenrotllem la base del pastís i tallem les bores perquè quedi un rectangle ben fet. Posem una capa de la crema de mascarpone i enrotllem altre cop.
Bon profit!

1 comentari:

Gemma ha dit...

Uau, m'encanta el farcit, el trobo molt original i molt bo... i si queda poc dolç, molt millor. Estic segura que no en va quedar ni una engruna! :)