dissabte, 28 de novembre de 2009

Foie a la planxa amb reducció de brandy i poma caramel·litzada


Ingredients (per 4 persones):

8 talls de Foie fresc aproximadament un cm de gruix cada un
8 llesques de pa de xapata tallades en diagonal
250 ml de Brandy
50 gr de sucre moreno
50 ml d'aigua
Sal Maldon
1 poma
50 gr de mantega
2 cullerades de sucre

Preparació:
Tallar les llesques de pa i posar-les al forn a 180º fins que estiguin daurades. Les reservem per muntar el plat.
Per la salsa farem una reducció posant el Brandy a un cassó amb l'aigua i el sucre i deixem que vagi reduint a foc lent. Ha de quedar com un xarop espès. Un cop reduït ho posem dins un biberó i deixem refredar.
A una paella preparar el caramel amb la mantega i les dues cullerades de sucre. Afagir la poma tallada a làmines fines i saltejar-les un parell de minuts.
A una paella calenta sense oli posem els talls de foie i els fem a la planxa "volta i volta".
Muntem el plat: Posarem dues torradetes a cada plat. A sobre hi posem poma caramel·litzada i un tall de foie. Ho salem amb sal Maldon i ho ruixem ab la reducció de Brandy.
Bon profit!
Suggeriment: Si no es vol fer la reducció de Brandy es pot utilitzar Mòdena caramel·litzat del que es troba ja fet al supermercat.