dissabte, 28 de novembre de 2009

Classes de cuina per a nens

Avui el Pau s'ha iniciat en l'art culinari en un taller de cuina per a nens al mercat de la Boqueria dirigits per l'Eulàlia Fargas.
Ha disfrutat d'allò més i ens ha obsequiat amb dues receptes de flam:
Flam de coco i Flam de xocolata
Aquí us en poso unes fotos amb la corresponent recepta.

Flam de coco
 
Ingredients per 8 Flams:

1 L de llet
200 gr de sucre
4 ous sencers
3 rovells d'ou
70 gr de coco ratllat
Sucre líquid pels motlles


Preparació:

Bullir la llet amb el sucre i deixar refredar. Afegir el coco ratllat els rovells d'ou, els ous sencers ben batuts i barrejar-ho bé amb la batedora de barilles. Es convenient trencar els ous en bols apart, així podrem treure els trossos de  closca que hagi pogut caure. Posarem el sucre líquid al fons de les flameres. Amb un cullerot omplirem les flameres i les courem al forn al bany maria a temperatura mitja durant uns 40 minuts. Estan fets quan punxant amb un escuradents, aquest surt sec. Posar-los a la nevera i menjar-los freds.

Flams de xocolata

Ingredients:

600 ml de llet
190 gr de sucre
3 ous sencers
2 rovells d'ou
140 gr de xocolata Fondant
Sucre líquid pels motlles


Preparació:

A un cassó posem la llet, la xocolata trossejada i el sucre, ho deixem al foc fins que bulli tot remenant per tal que la xocolata i el sucre es vagin fonent. A un bol posarem ls rovells i els ous sencers i els batrem amb la batedora de varilles. Quan la llet comenci a bullir la retirem del foc i continuarem batent. La deixarem refredar una estona.
Afegirem la llet amb els ous batuts molt a poc a poc i anirem remenant tota l'estona.
Posar els sucre líquid al fons de les flameres i amb un cullerot les omplirem.
Courem els flams al forn al bany maria a temperatura mitja
uns 40 minuts. Estan fets quan punxant amb un escuradents, aquest surt sec. Posar-los a la nevera i menjar-los freds.