dijous, 23 de juny del 2011

Coca de Sant Joan


Malgrat ser una recepta tradicional i fàcil de fer, mai m'havia posat a fer la coca de Sant Joan. D'aquest any no passava, així que els nens i jo ens hem arremangat i ens hem posat mans a la obra.
Haig de dir que ha quedat prou bé per ser la primera. No ser si estarà bona o no, la menjarem aquest vespre, però la olor que ha deixat a tota la casa és espectacular!
Veureu que els pinyons estan llençats com si hagués sembrat un camp... cosa dels meus fills! què els havia de dir?  Ells ben contents de la seva obra mestra! :)
Bona revetlla!


Ingredients:
200ml de llet sencera
50gr de mantega pomada
1 ou
350gr de farina de força
La pell ratllada d'una llimona
40gr de llevat
80gr de sucre
1/2 culleradeta de sal
1 culleradeta d'essència de vainilla
1 rajolí d'anís dolç

Per decorar:
500ml de crema pastissera
Fruita confitada
40gr de pimyons

Preparació:
Posem a un bol la llet, la pell de la llimona la sal, la vainilla i la mantega i treballem amb una espàtula. Afegim l'ou i el llevat i seguim treballant evitant que quedi grumolls.
Poc a poc, afegim la farina tamisada, el sucre i l'anís dolç. Ho treballem bé amb l'espàtula i ho aboquem sobre una safata folrada amb paper de forn. li donarem la forma desitjada tenint en compte que ens creixerà al llevar.
Deixem reposar a un lloc càlid i sense corrents d'aire (dins el forn apagat està bé) fins que dobli el seu volum.
Decorem amb la crema, les fruites i els pinyons i enfornem durant 30 minuts a 180º.
Bon profit!

2 comentaris:

Asela Masià ha dit...

Quina pinta més bona. T'ha quedat una foto espectacular, es veu molt bé i fa molt de goig. No l'he tastat mai, aquesta coca, ara me'n menjaria un trosset. Que passeu bona nit de Sant Joan. Besets.

Coses de Llàbiro ha dit...

Quina coca més bona! Jo només la vaig fer amb pinyons.

Si t'animes a enviar la recepta al memòries d'una cuinera fem recopilació de coques, et deixo l'enllaç per si hi vols donar un cop d'ull: (només s'ha de deixar l'enllaç als comentaris)
memoriesdunacuinera.blogspot.com

Petonets.