dilluns, 25 d’abril de 2011

Mona de Sara


Ingredients:
Pel Bescuit:
125gr Farina
125gr Sucre
50gr. Mantega
4 Ous
Una cullerada de sucre de vainilla
Pel farcit i la decoració de la Sara:
50gr de sucre
500gr de mantega pomada
12 cullerades de sucre en pols
250gr d'ametlles filetejades torrades

1 cullerada de melmelada d'albercoc
8 cullerades de rom
4 rovells d'ou


Preparació:
Pel Bescuit: 
En un bol posem les clares i els dos sucres i les muntem a punt de neu.
Quan estiguin muntades introduïm a poc a poc els rovells i tot seguit la farina i la final la mantega sense deixar de batre.
Enfornem durant uns 25-30minuts a 180º. Deixem refredar del tot.

Per la Sara:
Barrejar la mantega amb el sucre glass i batem fins a formar una crema. Incorporem els rovells, d'un en un, sense deixar de batre i afegim una cullerada de licor. Reservar la crema a la nevera durant uns 30 minuts fins que estigui ben consistent.
A un cassó posem els 50gr de sucre amb mig got d'aigua la melmelada d'albercoc i bullim a foc viu durant 3 minuts. Retirem del foc i hi afegim el rom restant. Barrejar i deixar temperar.
Tallem el pa de pessic per la meitat, obtenint dos discos. Remullem el disc inferior amb l'almívar preparat i l'untem amb part de la crema de mantega. Cobrim amb l'altre disc per muntar el pastís. Al final cobrim la superfície i els costats amb crema de mantega i l'arrebossem amb les ametlles. 

Refrigerem el pastís a la nevera durant almenys 1 hora.
Abans de servir el decorem amb l'ou de xocolata, uns pollets i unes plomes.
Bon profit i bona pasqua!

9 comentaris:

Mandarina ha dit...

mmm... la sara, assignatura pendent!! m'encanta!!

Marta ha dit...

El pastís preferit de la meva germana. Per mi també era una assignatura pendent fins avui! i haig de dir que no és gens complicat.

elsfogonsdelabordeta ha dit...

T'ha quedat una mona preciosa!
Gràcies per les receptes de maduixes, esperem que no se'ns passin... perquè encara queda per fer l'índex! jejejeje Ens ho apuntarem ben apuntat!
Petonets
Sandra

La cuina de l'Eri ha dit...

Doncs jo també la tinc a pendents la sara i tinc unes ganes..
Una mona preciosa i el pollets tenen fins i tot els seus niuets! Quina monada!!! Petons

Miquel ha dit...

Una mona preciosa con esta Sara me gusta
garcias por visitareme
miquel

SILVIA ha dit...

No he provat mai aquesta crema de mantega. Però ha d'estar per llepar-se els dits. Me l'apunto per la pròxima.
Gràcies i petons

SUSANNA ha dit...

Hola guapa tu

te ha quedat molt maca, a casa es un dels preferits

mil petonets Susanna

CAN JOAN I SARA ha dit...

¡ qué buena y además bien bonita !
Un abrazo
Sara

Mercè ha dit...

Quina mona més bonica que vas preparar!! I deliciosa!!
Petons!