dilluns, 18 d’abril del 2011

Apple Pie de xocolata

Aquest cap de setmana era l'aniversari de la meva mare. Hem anat a celebrar-ho tota la família a la casa de Tamariu. Havia de portar el pastís fet de Barcelona, per tant, no podia fer una mousse com volia ja que divendres tenia un sopar i al sortir anava directament cap a la Costa brava. Eren massa hores sense nevera. Per tant, vaig decidir fer un pastís que aguantés bé la temperatura ambient.
A la meva mare li agrada molt els pastissos amb poma: Tatin, pasta de full amb poma, etc. Aquest pastís feia temps que el tenia al cap, per tant, em va anar com anell al dit per aquesta ocasió!


Ingredients:
Per la massa:
150gr de farina
2 ous
3 cullerades soperes de cacau en pols
75gr de mantega
5 cullerades de sucre
1/2 cullera de postres d'essència de vainilla
1 cullerada d'aigua
Pel farcit:
7 pomes mitjanes
25gr de mantega
1 cullerada de cafè de canyella en pols
50gr de xocolata negra amb alt contingut de cacau (mínim 80%)
Sucre (no és obligatori)

Preparació: 
La massa:
Tamisar la farina i el cacau i barrejar-los bé. Afegim el sucre, l'aigua, l'essència de vainilla, la mantega i els ous i ho treballem bé fina a obtenir una massa manejable. Estirem la massa amb el corró i folrem un motlle desmuntable de manera que quedin el fons i les vores ben cobertes. La resta de massa que ens sobra, la reservem pel final.
El farcit:
Pelem les pomes els hi traiem els cors i les tallem a daus. Posem a un cassó la meitat de les pomes, la canyella i la mantega. En aquest punt podeu decidir de posar o no el sucre. Depenent de les pomes (si son més o menys dolces) potser no caldrà, això va a gustos. Ho coem a foc molt lent fins que s'estovin. Quan  siguin cuites hi afegim la resta de la poma i la xocolata i anem remenant fins que es fongui la xocolata.
Avoquem el farcit a dins el motllo.
Estirem la resta de la massa amb el corró i amb l'ajuda d'un tallador de galetes, anem tallant la massa amb la forma que desitgem i anem posant les galetes sobre el farcit.
Enfornem durant uns 40 minuts a 180º. Deixarem que es refredi i el decorarem amb sucre en pols, canyella o cacau.
Es pot servir sol o acompanyat de crema anglesa o gelat de vainilla.
Bon profit!

3 comentaris:

Marga ha dit...

Hola !!!

Acaco de descobrir el teu blog i crec que m´hi quedo una estona mirant i remirant ... hi han receptes tan bones !!!!!

Una abraçada,
Marga

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola,
Doncs segur que va ser un encert total i li va encantar oi? Poma que tan agraida és i a més si li encatana la teva mare i xocolta que no pot faltar mai en un aniversari.. doncs un pastís fantàstics. Felicitats a totes dues! Petonets

Isabel ha dit...

Quina delicia de de pastis!!!!m´agrada la combinacio de poma i xocolata!!

Un peto!!