dimecres, 30 de març de 2011

Timbal de bacallà amb guacamole i mango


Feia dies que em voltava pel cap una recepta, i aquí la tenim! La foto no m'ha quedat gaire bé, :( he tingut problemes amb la càmera, però el gust és sorprenent. El mango l'havia cuinat així altres vegades però sempre l'he menjat calent per acompanyar plats de carn, i m'he adonat que lliga molt bé també amb plats freds com l'esqueixada de bacallà.
Ingredients:
Per l'esqueixada:
200gr de bacallà esqueixat dessalat
oli d'oliva
pebre
Pel mango caramel·litzat:
1 mango
2 cullerades se sucre
un rajolí d'aigua
xarop de vinagre de Mòdena
Pel guacamole:
2 albocats
1 tomàquet madur
1/2 ceba picada
unes gotes de llimona
sal i pebre

Preparació:
Preparem el guacamole pelant els tomàquets i triturant-ne la polpa. Pelem els alvocats, els aixafem i els barregem amb el tomàquet, la ceba trinxada, les gotes de llimona i ho salpebrem. Reservem a la nevera.
Pelem el mango i el tallem a daus. Posem un cassó al foc amb el sucre i un rajolí d'aigua i deixem que es formi un almívar. Hi afegim el mango i ho deixem coure uns 5 minuts a foc lent remenant de tant en tant. Al final de la cocció hi posem un rajolí de xarop de vinagre de Mòdena, retirem del foc i deixem refredar del tot.
tallem el bacallà a trossos d'uns 2cm i ho posem a un bol amb un raig d'oli d'oliva arbequina i pebre. Ho remenem bé per incorporar l'oli i ho posem sobre un paper absorbent.
Muntem el plat posant una anella d'acer inoxidable i formem 3 capes: primer el guacamole, després el bacallà i per últim el mango. Retirem l'anella i ho amanim amb el xarop de vinagre de Mòdena.
Bon profit!

7 comentaris:

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola,
Quina delícia... Em sembla una combinació d'ingredients simplement perfecte. Jo faig un molt similar, però posant tonyina en comptes de bacallà. Així que en prenc nota que m'encantarà segur!
petons

Sonia - L'Exquisit ha dit...

M'encanta! llastima q ja no em queda bacalla...queda apuntat!

Una abraçada,

mercè ha dit...

Un atreviment preciós a la vista i segur gustosissim!, és d'una originalitat increïble. A reveure!

Mandarina ha dit...

quina bona pinta!! ... a mi m'encanta el dolç amb el salat, per exemple els chutneys amb el que es presenti... mmmm!!!

Coses de Llàbiro ha dit...

Què sofisticada! M'agrada, el contrast de sabors ha de quedar molt bo, no?

Pily Guzman ha dit...

´No recuerdo si había pasado por tu blog para agradecer tu visita al mío , si no lo había hecho te pido una disculpa :(
Quér cio el guacamole, seré mexicana? y con mango mejor !! :)
Saludos
PILY

Marta ha dit...

Mònica, quan ho vaig cuinar no ho tenia gaire clar, però el contrast em va sorprendre, de veritat.
Pily, sabores mexicanos que dan un toque a un plato tan catalan como l'esqueixada de bacallà. Saludos