dissabte, 19 de febrer del 2011

Mousse de taronja amb cobertura de xocolata


Ahir vem anar a sopar a casa els veïns. El Luís és molt llaminer, però sabia que soparíem bé, i portar unes postres massa dolces o amb molta xocolata seria massa per un sopar. Per això vaig optat per una mousse de taronja amb xocolata que donés el punt dolç. Particularment la combinació de xocolata i taronja m'agrada molt.
La xocolata me la van regalar! El Josu de Markina em va portar de part del Xavier de la Pastisseria Canal de Barcelona unes xocolates de diferents orígens. La que vaig utilitzar per aquest pastís és de Madagascar.




Ingredients:
Pel pa de pessic de la base:
4 ous
120gr de sucre
100gr de farina
15gr de cacau pur en pols
Per la mousse de taronja:
200 ml de suc de taronja (unes 3 taronges)
115gr de sucre
un pessic de sal
5 fulls de gelatina
200gr de "creme fraiche"
60 ml de nata per muntar 35% m.g.
30gr de sucre fi
La pell ratllada d'una taronja
2 cullerades de Cointreau
Per la cobertura de xocolata:
200gr de xocolata
200gr de nata per muntar
75gr de mantega pomada


Preparació:
Pa de pessic:
Separem les clares dels rovells. Afegim el sucre als rovells i batem fins que quedi una mescla escumosa. Tamisem a sobre la farina i el cacau i ho barregem amb una espàtula de baix a dalt.
Muntem les clares a punt de neu i les afegim a la mescla anterior barrejant amb molt de compte perquè no baixin.
Evoquem la mescla a un motlle folrat amb paper de forn i enfornem a 180º durant uns 10 o 15 minuts.
Deixem refredar sobre una reixeta.
Mousse de taronja
:
Posem a hidratar les fulles de gelatina dins un bol amb aigua freda durant 10 minuts. A un cassó escalfem el suc de taronja amb el Cointreau i fora del foc hi afegim la gelatina i deixem que es refredi.
Muntem els rovells amb el sucre fins que doblin el seu volum i hi afegim la pel ratllada de la taronja.
Muntem les clares a punt de neu amb un pessic de sal perquè pugin millor.
A un bol batem la "creme fraiche" amb la nata i el sucre en pols i ho semimuntem. Hi afegim el suc de taronja amb la gelatina i ho barregem bé.
Incorporem amb una espàtula les tres mescles amb compte de que no baixi gaire el volum.
Muntem una primera part del pastís. A un motllo de silicona i posem la base de pa de pessic i hi avoquem la mousse. Ho deixarem a la nevera mínim 5 hores (si pot ser d'un dia per un altre millor),
Per la cobertura de xocolata:
Posem la nata a un caçó i l'escalfem sense que bulli. Fora del foc i afegim la xocolata i remenem bé fins que quedi ben incorporada. incorporem la mantega i seguim barrejant fins que quedi una textura cremosa. Deixarem que es refredi una mica i ho avocarem sobre la mousse freda, deixant caure al mig del pastís. Quan comenci a endurir-se la xocolata dibuixem amb una forquilla les línies de  decoració. Mantindrem a la nevera fins la hora de servir.
Bon profit!

5 comentaris:

Glòria ha dit...

Un bon exemple que la combinació de xocolata i taronja és molt encertada. I què és la creme fraiche?, pensava que era crema de llet, però veig que no. I quina marca compres?

Marta ha dit...

Hola Glòria, la "creme fraiche" no deixa de ser una crema de llet amb alt contingut de greix però més àcida. A moltes receptes de cuina Alemanya s'utilitza per aquest punt àcid que té. Jo la compro al supermercat.La trobaràs fàcilment.

Visc a la Cuina ha dit...

Taronja i xocolata, la parella perfecta, ha de ser boníssima!

Gabriela, clavo y canela ha dit...

Hola Marta! encantada de conocerte. Tu blog y tus recetas son preciosas! todo lo que vi me ha gustado.
besos

Pily ha dit...

Hola Marta: ahora me dí una vuelta rápida por tu blog,luego vengo con calmita, gracias por pasar por el mío... !!! Nos seguimos visitando
PILY

PD esa mermelada de toronja mmmm.... !!!