diumenge, 31 d’octubre del 2010

Panellets


Amb aquesta recepta no descobreixo res, son els clàssics panellets, els de sempre, els de tota la vida... tot i que a mi no m'agraden, he recuperat la tradició de fer-los a casa. Quan era petita, cada any feia una safata de panellets per la meva àvia. Avui els meus fills i jo l'hem fet per la meva mare. La vida és cíclica!

Ingredients:
500 gr de farina d'ametlla de bona qualitat
500 gr de sucre
2 ous sencers
Pinyons
Coco ratllat
Codony
Cacau
Ametlla
Sucre en pols

Preparació:
Posar a un bol l'ametlla amb el sucre i els ous i treballar-ho amb les mans una bona estona fins aconseguir una massa fàcil de modelar.
De pinyons:
Fer boletes amb les mans. Batre un rovell d'ou i afegir els pinyons. Passar lels panellets pels pinyons perquè s'enganxin bé i posar a una placa de forn.
De coco:
Agafar una part de la massa i barrejar-la amb coco ratllat. Donar la forma desitjada i col·locar-los a la placa de forn.
De codony:
Agafar una part de la massa i fer boletes amb les mans. Fer un forat amb el dit i farcir amb el codony i les col·loquem a la placa de forn.
De cacau:
Barrejar una part de la massa amb dues o tres cullerades de cacau. Donar la forma desitjada al panellet, passar-los per rovell d'ou i ametlla picada i col·locar a la placa de forn.
Coure els panellets al forn a 200º durant 5 o 8 minuts.
Bon profit!

3 comentaris:

Glòria ha dit...

I que contenta ha d'haver estat l'àvia amb aquesta safata de panellets, fets amb tot el "carinyu" del món!. Segur que eren tan bons com bonics!

Margarida ha dit...

Doncs jo aquest matí també els he portat una bona plata als meus pares. I sempre em diuen que no han tastat mai de tan bons com els meus!
Però em sembla que quan arribi l'hora de portar-me'ls a mi, els meus fills passaran per la pastisseria....
Els teus fan un goig que enamora!

mercè ha dit...

Unes boles perfectes!... Doncs mira, els panellets que hem fet avui amb les nenes n'hem dut una mostra a la meva sogra i demà portem la resta als meus pares per a celebrar la castanyada tots junts.No podem perdre les tradicions: ni la de fer panellets, ni la de dur-ne a les mares-àvies!oi?,una abraçada!