divendres, 14 de maig del 2010

Pa dolç de fruites deshidratades i fruits secs

Per berenar, esmorzar o picar entre hores..... La primera llesca amb una cafè per començar el divendres, mmmhhhhhhhhhhh


Ingredients:
400 gr de farina blanca de força
150 ml de llet tèbia
75 gr de mantega pomada
2 cullerades de formatge fresc
3 cullerades de mel
1/2 cullerada de postre de sal
Pell ratllada d'una taronja
4 cullerades de suc de taronja
10 gr de llevat sec
100 gr de barreja de fruits (panses, ametlles, avellanes, papaia, cireres, coco, nabius)

Preparació:
Posem al recipient de la panificadora la llet. la mantega, el formatge,el suc de taronja, la mel, la pell de taronja, la sal i per sobre de tot posem la farina amb el llevat.
Programem per amassat i llevat. Quan sona el senyal acústic (cap a la meitat del procés d'amassat) incorporem els fruits i deixem que acabi el programa i la massa hagi llevat.
Traiem la massa del recipient i la treballem sobre una superfície enfarinada durant uns minuts. Posem la massa a un bol i posem el bol dins una bossa de plàstic. Hem de deixar llevar un segon cop la massa durant 1 hora o fins que dobli el seu volum. Una manera ràpida d'aconseguir-ho és posar un got amb aigua al microones i escalfar-lo fins que l'aigua bulli. Seguidament posem el bol amb la bossa de plàstic dins el microones i el got d'aigua calenta. Tanquem el microones (apagat) i deixem reposar. El vapor de l'aigua i la bossa de plàstic faran que la massa agafi un grau d'humitat i que llevi molt ràpidament.
Quan hem aconseguit que la massa dobli el seu volum, tornem a treballar-la amb les mans uns minuts i la col·loquem dins un motllo allargat tipus plum cake que haurem enfarinat prèviament. Repetim la operació del microones fins que la massa dobli el volum. Mentre lleva la massa escalfem el forn a 230º i quan el pa hagi llevat, l'enfornem durant uns 30 o 40 minuts fins que sigui daurat i es desenganxi de les parets del motlle.
Bon profit!

3 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

I que ben distribuïdes t'han quedat les fruites entre la massa. Me l'apunto per demà esmorzar. Petons Marta.

Gemma ha dit...

Sensacional! Aquests pans dolços m'encanten i amb els entrebancs de les fruites ha de quedar molt bo. Per l'entrepà d'anar demà a escalar, mmmm.....

Visc a la Cuina ha dit...

Una passada aquest pa dolç! T'ha quedat una textura guapíssima!N'agafaria una llesca ara mateix!