dimarts, 20 d’abril de 2010

Sopa freda de tomàquet amb bola de Quinoa

Es respira aire de primavera! Avui fa calor, solet i un dia esplèndid! Diuen que la resta de la setmana farà mal temps i que per Sant Jordi plourà... però avui fa bo i em ve de gust un sopar refrescant i lleuger.
Ingredients:
1/2 Kg de tomàquets madurs
100 gr de quinoa
100 gr de mongetes verdes
100 gr de formatge fresc tipus Cottage granulat (si no en trobeu es pot fer servir formatge de Burgos)
1/2 fonoll
4 o 5 fulles de menta
1 branca d'api (sense les fulles)
4 cullerades soperes d'oli d'oliva
Suc de 1/2 llimona
una cullerada de cafè de salsa de soja
una cullerada de cafè d'oli de sèsam
sal
pebre
un polsim de comí
un polsim de pebre
un polsim d'anet

Preparació:
Posar un cassó al foc i bullir la quinoa 20 minuts. La colem, la deixem refredar i reservem a la nevera.
Bullim les mongetes uns minuts perquè quedin "al dente". Deixem refredar i les tallem a trossets petits.
Barrejarem les mongetes amb la quinoa, el suc de llimona, el formatge fresc, l'oli de sèsam, les llavors de sèsam torrat i 2 o tres cullerades d'oli d'oliva. Piquem la branca d'api, i la posem a un vas de triturar. Hi afegim un rajolí doli d'oliva, les fulles de menta i el fonoll ratllat i ho triturem bé com si féssim un pesto. Ho incorporem a la barreja de quinoa.
Reservem a la nevera fins al moment de muntar el plat.

Escaldem els tomàquets en aigua bullint durant 2 o 3 minuts. Els pelem, els traiem les llavors i un cop escorreguts els triturem. Afegir una cullerada de suc de llimona, la sal, el pebre, el comí, una cullerada d'oli i la salsa de soja. Rectifiquem de sal i pebre i ho refredem a la nevera.

Muntem el plat posant la sopa freda de tomàquet a un plat fons i amb una cullera per fer boles de gelat posem una bola de quinoa a un costat. Podem decorar amb unes gotes de salsa de soja i unes cintes d'api.
Bon profit!

2 comentaris:

Gemma ha dit...

Ja tinc ganes que arribi el bon temps!!!
Aquesta crema la trobo deliciosa, la sopa de tomàquet m'ecnanta i és molt refrescant.
I les mandonguilles de quinoa les trobo molt originals, a casa no tenim costum de cuinar amb quinoa...

La cuina vermella ha dit...

Ostres, quina recepta més bona, ja me la imagino en una terrasseta d'estiu... mmm!