dissabte, 17 d’abril del 2010

Quiche de tomàquets, mozzarella i alfàbrega

Els dies que fan futbol, solem reunir-nos amb amics i família per veure el Barça tots junts. Com que no volem perdre'ns cap detall del partit, piquem alguna cosa davant el televisor. Fer una quiche de qualsevol cosa és una bona opció. Avui l'he fet amb ingredients molt refrescants com el tomàquet i l'alfàbrega. El resultat una quiche molt mediterrània i primaveral.

Ingredients:
1 làmina de pasta brisa
3 ous
200 ml de nata líquida
200 gr de mozzarella
125 gr de tomàquets "cherry"
15 gr d'alfàbrega fresca
1 cullerada d'oli d'oliva
Mantega per engreixar el motllo

Preparació:
Estendre la massa i posar-la dins un motllo de 24 cm de diàmetre de manera que quedi cobert el fons i les parets.
Escalfar el forn a 180º i coure la massa durant 10 minuts.
Mentrestant, batem els rovells d'ou amb la crema de llet. Afegim la mozzarella ratllada i els tomàquets tallats en dos o tres trossos. Triturem l'alfàbrega amb l'oli d'oliva i ho afegim a la mescla. Salpebrem i hi incorporem les clares a punt de neu amb compte que no baixin de volum.
Traiem la massa brisa del forn i omplim el motllo amb el farcit. Tornem a posar-lo al forn durant uns 40 o 50 minuts. Deixar refredar una mica i servir acompanyat d'un es fulles de rúcola.
Bon profit!

2 comentaris:

Gemma ha dit...

És veritat que la quiche és una de les millors opcions per fer un sopar informal davant la tele. I amb el farcit que has triat ha de quedar bonísisma, molt mediterrània i primaveral.

Glòria ha dit...

Sempre s'associa futbol i pizza, per tant, m'agrada molt la teva alternativa per variar.