dimecres, 24 de febrer del 2010

Coca se Llavaneres

Ja feia temps que volia fer aquesta recepta, i finalment em vaig decidir el dia de la calçotada. Son unes postres ideals per portar quan tens un dinar amb un grup nombrós, a més trobo que la coca lliga bé amb un dinar de calçots i carn a la brasa. Vaig fer també la coca de vidre que porto habitualment per aquestes ocasions. La coca em va quedar molt bé, només que la pasta de full l'hauria d'haver estirat més i punxat una mica més abans d'enfornar, ja que va quedar una mica massa inflada pel meu gust. Tot i així, estava boníssima!


Ingredients:
2 làmines de pasta de la mateixa mida
½ L de crema pastissera
40 gr de pinyons
2 clares d'ou
75 gr de sucre
Unes gotes de suc de llimona
Una culleradeta d'essència de vainilla

Per la crema pastissera:
1/2 litre de llet
1 ou
3 rovells d'ou
100 gr de sucre
2 cullerades de postre de Maizena
Pell de mitja llimona
1/2 branca de canyella

Preparació:
Per fer la crema pastissera, posem un cassó al foc amb la llet, la llimona i la canyella. Mentre s'escalfa, batem els ous, els rovells la Maizena i el sucre fins que quedi espumós. Ho afegim a la llet i no deixem de remenar fins que espesseixi. Ho deixem refredar del tot.
Estirar la pasta de full fins que sigui ben prima. Posar-la sobre un paper de forn i punxar-la amb una forquilla. Extendre per sobre la crema pastissera (ha d'estar freda) deixant lliures els marges de la pasta de full d'un cm aproximadament. Pleguem les cantonades de la pasta de full per sobre la crema pastissera i després els laterals, com si féssim un llit.
Estenem l'altre làmina de pasta de full. Ha de quedar de la mateixa mida, i la punxem amb una forquilla. Cobrim la coca amb la làmina i pleguem els laterals tal com hem fet el primer cop, però ara de sobre a sota.
Batem les clares a punt de neu amb el sucre, la llimona i la vainilla. Ha de quedar un punt de neu ben fort.
Cobrim la coca amb les clares i hi posem els pinyons per sobre.
Enfornem a 180º durant uns 30 minuts.
Bon profit!