Ingredients:
300gr de cous cous
300gr de mitjanes de xai
1 pebrot verd
1 tros de carbassa
1 carbassó
1 ceba de figueres
1 nap
100ml de vi negre
1 cullerada de cafè de comí molt
1 cullerada de cafè de canyella molta
Unes ametlles torrades
oli
sal i pebre
Preparació:
Posem el cous cous a un bol i el cobrim d'aigua. Aproximadament es posa la meitat d'aigua que de cous cous, tot i que jo ho faig a ull. L'important és que tot just el cobreixi, més val posar-ne de menys que de més. Li posem un rajolí d'oli d'oliva i un polsim de sal i ho tapem amb un drap i ho deixem reposar uns 30 minuts perquè absorbeixi l'aigua i s'infli.
Mentrestant preparem les verdures i el xai. Si no tenim una olla específica per a cuinar el cous cous, posem a una cassola, preferiblement de fang, una mica d'oli d'oliva i a foc viu hi enrossim el xai tallat a trossos petits. El retirem i hi evoquem totes les verdures tallades a daus. Ho salpebrem i anirem remenant de tant en tant. Quan comencin a ser cuites hi afegim el vi, la canyella i el comí i hi incorporem el xai. Deixem que es cogui uns minuts i apaguem el foc.
Amb una forquilla desgranem el cous cous fins que quedi ben separat i l'escalfem. Li posem un rajolí d'oli d'oliva i el servim a un plat donant forma de corona amb el xai i les verdures al mig i unes ametlles per sobre.
Bon profit!
4 comentaris:
Te molt bona pinta, no es veu gens enganxat... el cous cous ens agrada molt però el de xai ens costa, normalment el fem de pollastre o només de verdures.
petons gastronòmics
Què bo amb aquests ingredients, sa i complet.
Però el que més m'agrada és el plat, és preciós!!!! Petons
Oi que si que és xulo el plat? el més trist és que no sé on el vaig comprar! :(
Jo en vaig menjar quan vaig anar a Tunísia (no et dic quin any, perquè "fa una eternitat"!!!), però estic segura que no era tan bo com aquest teu! La carbassa li dóna color i molt gust!
Petons
Publica un comentari a l'entrada